06 Şubat 2017 11:22

Kurtulmuş: Kamu kuruluşları etkin yönetilmek isteniyor

Kamu kuruluşlarının Varlık Fonu'na devredilmesine dair Hükümetten ilk açıklama yapıldı.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bazı kamu kuruluşlarının Varlık Fonu'na devredilmesiyle ilgili olarak "Kamu kuruluşlarının etkin yönetilmesiyle ilgili bir niyet söz konusudur" dedi.

Bakanlar Kurulu'nun ardından gazetecilerin karşısına geçen Kurtulmuş'un açıklamalarından ilgili bölümler şöyle:

"Vergilerle ilgili düzenlemeler var. Vergisini geçmiş dönemde eksiksiz ve vaktinde ödeyen vatandaşlar için vergide yüzde 5'e kadar indirim yapılacaktır. Bir başka konu ise yabancıya konut satışında yeni teşvik ve kolaylıklar gelecek.

(Aralarında Ziraat Bankası, Halkbank, Botaş ve Türk Telekom'un da olduğu kamu kurumlarının Varlık Fonu'na devri) Burada büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesi söz konusu. Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir.

Mühim olan kamunun elinde varlık fonunun oluşturulmasıdır. Bu Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, kuvvetlenmesini sağlamak için garanti mahiyetinde olan bir fondur. Bu fonun aktarılmasının amacı, daha etkin kullanılmasını sağlamaktır.

'DÜYUN-U UMUMİYE GİBİ SÖZLER YANLIŞ, VARLIK FONU'NUN BİZATİHİ KENDİSİ MİLLİ'

 Öyle Düyun-u Umumiye falan gibi sözlerin de son derece yanlış ve yersiz olduğunu ifade etmek isterim. Varlık Fonu'nun bizatihi kendisi milli bir kuruluştur, milli bir oluşumdur. Ekonominin milli tarafını güçlendirmek için atılan bir adımdır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Madem bekletecektiniz, niye bu kadar aceleye getirdiniz?'

SONRAKİ HABER

Cem Karaca Bakırköy’de anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...