04 Şubat 2017 06:10

Gezici’nin anketine göre halkın yüzde 58’i ‘hayır’ diyor

Referandum sürecine ilişkin Gezici Araştırma Şirketi’nin yaptığı son araştırmaya göre, halkın yüzde 58,2’si başkanlık sistemine 'hayır' diyor. 

Paylaş

Gezici Araştırma Şirketi’nin referanduma ilişkin anketine göre halkın yüzde 58,2’si başkanlık sistemine “hayır” diyor. HDP seçmeni en fazla “hayır” diyen kesim olarak diğer partileri geride bıraktı.

Gezici Araştırma Şirketi referanduma ilişkin yaptıkları son anketin sonuçlarını açıkladı. Bir TV programına katılan Gezici Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, 21 ilde yaptıkları ankette, seçmenin sandığa gitme eğiliminin normal ölçüde, gitmeyenlerin eğilimlerinin ise “Hayır” yönünde olduğunu söyledi. Gezici, bu yurttaşların sandığa gitmesi halinde “hayır” oylarının daha da yüksel olduğunu belirtti.

Gezici son düzenledikleri ankette "Referanduma giderseniz tercihiniz ne yönde olur?" sorusuna halkın yüzde 41,2'sinin 'evet', yüzde 58,2'sinin ise 'hayır' dediğini programda açıkladı.

HAYIR’DA HDP’LİLER ÖNDE

Aynı zamanda AKP’ye oy verenlerden yüzde 27’sinin başkanlık sistemine karşı çıktığı belirtilen anket sonuçlarında, başkanlık sistemine yüzde 95,1 ile HDP seçmeni en fazla 'hayır' diyen seçmen kesimi oldu. Onu yüzde 95 ile CHP seçmeni, yüzde 68 ile MHP seçmeni, yüzde 22,7 ile AKP seçmeni takip etti. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

ABD Savunma Bakanı Mattis: İran terörizmin en büyük sponsoru

SONRAKİ HABER

Eski vekil Ata’ya 95 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa