03 Şubat 2017 11:49

Tireli’yi darptan tahliye oldu; çocuk istismarından tutuklu

Manisa’da Ebru Tireli’ye saldıran, N.Ç’ye tacizde bulunan D.K’nin çocuk istismarı suçundan da yargılandığı ortaya çıktı.

Paylaş

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, parkta spor yapan hamile Ebru Tireli'ye saldırdığı için hakkında dava açılan D.K’nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Tireli'ye hiçbir fiziksel teması olmadığını ileri süren D.K. için delilleri karartma şüphesi bulunmadığı iddiasıyla tahliye kararı verildi. Ancak D.K. hakkında bir skandal daha ortaya çıktı. Ebru Tireli’ye fiziksel saldırıda bulunarak darbeden; N.Ç isimli bir kadına aynı bölgede cinsel tacizde bulunan D.K’nin çocuk istismarı suçundan da ayrı bir dosyasının olduğu öğrenildi.

TAHLİYE KARARINA RAĞMEN TUTUKLULUK SÜRECEK

Ebru Tireli’ye dönük saldırıyla ilgili ‘Basit yaralama’ suçundan verilen tahliye kararına rağmen saldırgan D.K.’nin, N.Ç’ye cinsel istismar ve bu dosyayla birleştirilen çocuk istismarı nedeniyle tutukluluğu sürecek.

3 SUÇTAN 26,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

D.K.’nin Ebru Tireli’ye saldırı, N.Ç’ye taciz ve çocuk istismarı suçlarından toplam 26,5 yıl yıla kadar hapisi isteniyor.

Davanın bugün yapılan ikinci duruşmasına, tutuklu sanık D.K. getirilmedi. D.K.'nin cezaevinden SEGBİS ile katıldığı duruşmada ağabeyi Bilal K. ile tarafların avukatları yer aldı.

Sanık D.K., duruşmada daha önce verdiği, “Olay günü kaza yapmıştım. Arkamdan birisinin gülerek geldiğini hissettim. Dönüp, ‘Bana mı arabama mı gülüyorsun’ dedim. Önüne bakıyordu. Bu sırada beni fark etti, geri çekilmek istediği sırada düştü. O anda 'Ben hamileyim abi' diye bağırdı. Ben de o kişinin kadın olduğunu anladım. Hiç fiziksel temasım olmadı” yönündeki ifadesinin doğru olduğunu söyledi.

SANIK SAVUNMASI: 3,5 YAŞINDA ÇOCUĞUM VAR

D.K., hakkındaki çocuk istismarı suçlamasını “36 yaşındayım, 3,5 yaşında bir kız çocuğum var, ailem belli, anam babam belli. Böyle bir kız çocuğunu hatırlamıyorum. Ben şu ana kadar böyle bir suçtan dolayı hakim karşısına çıkmadım” diyerek reddetti.

D.K.’nin avukatı Mustafa Şahan ise yazılı savunma yapmak için ek süre talep ederek, her iki olayda da müştekilerin ihbar ve karakol ifadelerinde çelişki olduğunu belirtti. Şahan, sanığın tutukluluk halinin sona ermesini ve beraatine karar verilmesini talep etti.

'BASİT YARALAMA'DAN TAHLİYE

Tarafların dinlenmesinin ardından hakim, Tireli'ye karşı basit yaralama suçundan, D.K.'nin delilleri karartma şüphesi bulunmadığı için serbest bırakılmasına, N.Ç.'yi taciz etmek ve bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan ise delileri karartma şüphesi bulunması ve suçun niteliği bakımından ise tutukluğunun devamına karar verdi.

Hakim ayrıca mağdur Ebru Tireli'nin olay sırasında beden ve ruh bakımından kendini savunup, savunamayacağının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilip rapor alınmasına, mağdur Y.Ş.A.'nın gittiği ve olayın gerçekleştiği market ile çevresinde kamera kaydı olup olmadığının araştırılması için Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına da karar verip, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Turgutlu Adliyesi önünde açıklama yapıp, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Turgutlu'nun Ergenekon Mahallesi'nde geçen 7 Aralık'ta yaşanan saldırıda, 4 aylık hamile olan Ebru Tireli, akşam saatlerinde evinin yakınındaki Osman Gazi Parkı'na spor yapmaya gitti. Bu sırada, kırmızı renkli bir otomobilden inen bir erkek, yanına gelip “Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın” diye bağırdı, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu.

Saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Ebru Tireli'ye yerdeyken de tekme attı. Hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli'nin korkuyla çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler sonrasında M.T., olayın faili olduğu iddiasıyla yakalanıp tutuklandı. Üç gün tutuklu kalan M.T., olay saatinde saldırıda kullanıldığı ileri sürülen aracının hiç yerinden hareket etmediğine dair güvenlik kamerası kayıtlarının bulunmasıyla, serbest bırakıldı ve hakkında takipsizlik kararı verildi.

M.T.'nin serbest kalmasından sonra polisin çalışması yeniden başladı. Bu sırada polise başvuran N.Ç., kendisinin de geçen ay parka yakın bir bölgede cinsel saldırıya uğradığını anlattı, eşkal bilgisi verdi. Eldeki delillere göre araştırmasını sürdüren polisin gözaltına aldığı, Osman Gazi Mahallesi'nde yaşayan D.K. tutuklandı.

Hamile olan Ebru Tireli'ye saldırmaktan ve hakaret suçlarından toplam 4 yıl, N.Ç.'ye yönelik hareketinden dolayı da cinsel saldırı ile hakaret suçlarından toplam 14,5 yıl hapis cezasına çarptırılması istenen D.K., hakkında Turgutlu 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. D.K.'nın, daha önce 14 yaşındaki Y.Ş.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında aynı mahkemede 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava da bu dosyayla birleştirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'ın tahliyesi reddedildi, davanın nakli istendi

SONRAKİ HABER

Van'ın Gürpınar Kaymakamı, belediyeye kayyım olarak atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...