11 Haziran 2012 07:04

TKP 11. kongresini gerçekleştirdi

TÜRKİYE Komünist Partisi (TKP) 11. Kongresi’ni, 9-10 Haziranda Ankara’da yaptığı konferansla sonlandırdı. 600’den fazla delegenin katıldığı konferansta partinin yeni yönetimi de belirlendi.6 ay içinde Türkiye’nin bir çok ilçesinde örgüt kurma kararı alınan konferansta  ‘soL’ ismiyle bir

TKP 11. kongresini gerçekleştirdi
Paylaş

TÜRKİYE Komünist Partisi (TKP) 11. Kongresi’ni, 9-10 Haziranda Ankara’da yaptığı konferansla sonlandırdı. 600’den fazla delegenin katıldığı konferansta partinin yeni yönetimi de belirlendi.

6 ay içinde Türkiye’nin bir çok ilçesinde örgüt kurma kararı alınan konferansta  ‘soL’ ismiyle bir günlük gazetenin önümüzdeki sonbaharda yayına hazırlanması için Merkez Komitesi görevlendirildi.

Konferans Suriye’ye yönelik emperyalist saldırıyı kınamaktan, tüm devrimci tutuklularla dayanışmanın ilanına kadar, karar önerilerini görüşerek son halini verdi. Suriye’ye yönelik emperyalist saldırganlığı kınayan ‘Savaşa Geçit Yok’ başlıklı kararda, “Suriye’de yaşananların halkın baskıcı rejime isyanı olarak nitelendirilmesi bütünüyle yanlış ve asılsızdır. Suriye bütün bölgemizin emperyalizmin çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirilme girişimlerinin bir parçası olarak hedef tahtasına yerleştirilmiştir” denildi.

Kürtaj yasağı tartışmalarının da değerlendirildiği konferansta, ‘Kadınlar İkinci Cumhuriyete Karşı Direnişe’ başlığını taşıyan kararda, “Kürtaj hakkı, modern tarih boyunca hep işçi sınıfının mücadeleleriyle paralel biçimde harekete geçmiş ve kazanımlar elde etmiş olan kadınların bedenleri hakkında kendilerinin karar vermeleriyle ilgili bir haklarıdır” denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Simav'da Kürt işçilere ırkçı saldırı

SONRAKİ HABER

Kıbrıs’ı Kıbrıslılar yönetsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...