29 Ocak 2017 11:51

Engin Cezzar toprağa karıştı

Eşi Gülriz Sururi, Engin Cezzar'ın defnedildiğini ilanla duyurdu.

Paylaş

Engin Cezzar “İnsanlar ben defnedildikten sonra haberdar olsun” demişti, sessiz sedasız “toprağa karıştı”. Eşi Gülriz Sururi Cezzar'ın defnedildiğini ilanla duyurdu.

2011 yılında felç geçiren Engin Cezzar, yatağa bağlı olarak yaşıyordu. Cezzar, dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.

25 Eylül 1936’da İstanbul’da doğan Cezzar’ın tiyatro sevgisi çok erken yaşlarda başladı. Tiyatro eğitimi için ABD’ye giden Cezzar, 1957- 1959 yılları arasında ünlü Actors’ Studio tiyatro okulunda Lee Strasberg’in öğrencisi oldu. Bu arada 1958’de Piscator Workshop tiyatrosunda dünya prömiyeri yapan Kafka’nın “Mezar Bekçisi” oyununda başrol oynadı.

1959’da ABD'den dönen sanatçının Türkiye’deki ilk sahnesi Muhsin Ertuğrul’un yönettiği “Hamlet”te başrol oldu. Oyunun 169 kez tekrarlanmasıyla Hamlet rolünü en uzun süre oynayan oyunculardan biri olan Cezzar, daha sonra bir röportajında hayatının dönüm noktalarından bahsederken “Hamlet” rolü için şunları söyler; “Benim hayatım hep dönüm noktalarından oluşuyor sanki. Ama tabii en önemlisi Türkiye’deki tiyatro yaşamına ‘Hamlet’ ile başlamam. Ondan iki yıl sonra kendi tiyatromuz, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu’nu kurmak...”

Cezzar, 1962’de tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’yle evlendi. Aynı yıl Sururi’yle birlikte Küçük Sahne’de kendi topluluklarını kurdular. Sanatçı yıllarca Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu’nda pek çok oyun sahneye koydu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

El Bab'da 1 asker daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Trump kararnamesi Atatürk Havalimanı’nı da karıştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa