İstanbullular Maçka Parkı için koştu

Maçka Parkında yapılmak istenen tünele karşı İstanbullular parka sahip çıktı: Nefes almak istiyoruz!

28 Ocak 2017 09:01
Paylaş

Alicem AYDIN
İstanbul

Maçka Parkında yapılmak istenen tünele karşı çok sayıda İstanbullu parkta koşu yaptı. Mahalleliler parka sonuna kadar sahip çıkacaklarını söylerken “Bize nefes almak için yer bıraksınlar” dedi.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi’nin Dolmabahçe ayağı için bir kısmı kapatılan Maçka Demokrasi Parkında toplanan yaşam savunucuları sabah saatlerinde köpekleriyle birlikte parkta bir araya geldi. Maçka Parkında yapılacak olan tünel çalışmasına tepki gösteren yurttaşlar park içinde bulunan koşu yolunda koşu düzenledi.

‘HALKA BİLGİ VERİLMEDİ’

Düzenlenen koşuya katılan Emre Öztuna adlı yurttaş , İstanbul’da bu tarz yerlerin korunması gerektiğini söyleyerek mahalle halkının parkın iyileştirilmesi için etkinlikler yaptığını belirtti. Ercan, “Hafta sonları insanlar buraya gelerek zaman geçiriyor. Burası nefes aldığımız bir yer. Bu alanların ve her bir ağacın korunması lazım” dedi. Çalışma yapılmadan önce halkın bilgilendirilmediğini söyleyen Öztuna, “Maçka Parkına ne yapılacak, neden yapılacak bizi bilgilendirmediler. Farklı alternatiflerin masaya yatırılması gerekiyor. Bunlar yapılmadan böyle gizli saklı işler yapılmasından endişe duyuyoruz” dedi.

‘BİZE NEFES ALMAK İÇİN YER BIRAKSINLAR’

Mahalle halkından Sebahat Ercan da, yaşadıkları çevrede yeşil alan olarak sadece Maçka Parkının olduğunu ifade ederek parktaki ağaçların kesilmesine veya taşınmasına karşı olduğunu söyledi. Ercan, “Bize nefes almak için yer bıraksınlar” diye konuştu.

‘BU KONU ŞEHİR PLANCILARININ İŞİDİR'

Süleyman Kara da yapılacak projenin ulaşım açısından iyi ya da kötü olmasının ayrı tartışma konusu olduğunu söyledi. Kara, “Bu konu şehir plancılarının işidir ama belediyenin kimseye haber vermeden böyle bir işe girişmesi temel problemdir” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hüda Kaya, 12 saattir Adnan Menderes Havalimanında tutuluyor

SONRAKİ HABER

Alarm! Hava Çok Kirli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa