26 Ocak 2017 10:02

CHP’li Baydar, WhatsApp’a düşen torpil mesajını sordu

CHP Aydın Milletvekili Baydar, okul müdürleri ve MEB yetkililerinin olduğu WhatsApp grubunda yanlışlıkla paylaşılan torpil mesajını gündeme taşıdı.

Paylaş

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, okul müdürleri ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden oluşan bir WhatsApp grubunda yanlışlıkla paylaşılan torpil mesajını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. Söz konusu mesajda Şehit Fehmi Koç İlköğretim Okulu'ndaki bir kadın öğretmenin, Büyükmangıt İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısı pozisyonunda göreve başlaması isteniyor. 

Okul müdürleri ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden oluşan WhatsApp grubunda yanlışlıkla paylaşılan bir mesajın, torpil skandalını gözler önüne serdiği haberleri basına yansımıştı. AKP Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Ulu’nun, Şehit Fehmi Koç İlköğretim Okulu'ndaki bir kadın öğretmenin, Büyükmangıt İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısı pozisyonunda göreve başlaması için MEB Ceyhan Şube Müdürü Murat Bulut'a talimat verdiği belirtilirken, Murat Bulut’un da, “Büyükmangıt İlköğretim Okulu'nun müdür yardımcılığı için Süleyman Ulu, Şehit Fehmi Koç'taki bayan için birini yollamış Mustafa Bey'in yanına. Ben de ‘yazısı yazıldı' dedim. Haberin olsun müdürüm” diye WhatsApp grubuna mesaj yazarak öğretmenin işleminin başlatıldığını duyurmuştu. 

İNCELEME BAŞLATILDI MI?

Olayı Meclis gündemine taşıyan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi verdi. Bu skandal torpil mesajının iktidarın yürütme üzerindeki etkisini açıkça ortaya koyduğunu belirten Baydar, Türkiye genelinde AKP eliyle bu ve benzeri torpilli atamaların yapıldığı kanaatini oluşturduğunu söyledi. Bakan Yılmaz’a “Talimatı veren AKP Ceyhan İlçe Başkanı ve talimatını yerine getiren yetkililer hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa hangi aşamadadır?” diye soran Baydar, söz konusu WhatsApp grubundaki diğer mesajların inceleme altına alınıp alınmadığına da yanıt istedi. Baydar, “Başta Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye genelinde bu ve benzeri talimatlarla torpil yapılıp yapılmadığının incelemesi başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatmayı düşünüyor musunuz?” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kremlin'den Trump'a 'Suriye'de güvenli bölge' uyarısı

SONRAKİ HABER

CHP’den mükerrer oy kullanan vekiller için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...