24 Ocak 2017 20:17

Rıdvan Dilmen başkanlık için 'evet' kampanyası başlattı

TFF başkan adayı Rıdvan Dilmen, başkanlık referandumu için ‘evet’ kampanyası başlattı. Kampanyaya Arda Turan ve Burak Yılmaz da destek verdi.

Paylaş

2019’daki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına adaylığını şimdiden açıklayan Rıdvan Dilmen, ‘Başkanlık Anayasası’na ‘Evet’ çağrısı yaptığı bir video yayımlayarak kampanya başlattı.

RIDVAN DİLMEN, ARDA TURAN, MELİH GÖKÇEK...

Dilmen, “Vatanımız, ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor, adeta bir İstiklal Savaşı. Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Güçlü bir Türkiye için evet, ben de varım” dedi. Dilmen videoda Arda Turan'dan da destek istedi. Rıdvan Dilmen'e Arda Turan'ın ardından Burak Yılmaz, Murat Boz, Melih Gökçek, Ahmet Çakar gibi isimler de destek verdi.

#ŞEYTANAUYMAHAYIRDE

Sosyal medyada Dilmen’in kampanyasına destek verenlerin dışında tepki gösterenler de vardı.
Rıdvan Dilmen’in futbolculuk günlerinden kalma “Şeytan” lakabına gönderme yapan sosyal medya kullanıcıları #ŞeytanaUymaHayırDe etiketini kullanarak tepkilerini dile getirdi.

METİN OKTAY HATIRLATMASI

Yapılan yorumlarda Dilmen’in TFF başkanlığı için iktidarla arasını iyi tutma çabası içerisinde olduğu vurgulandı. Efsane Futbolcu Metin Oktay’ın Deniz Gezmiş’lerin idamını önlemek için başlattığı imza kampanyası hatırlatıldı. Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Nuri Günay’ın, “İktidara karşı durmak herkesin harcı değildir.Metin Oktay mesela Denizlerin idamına karşı imza topladı.O yüzden gönüllerin kralı...” en çok paylaşılan mesajlar arasına girdi.

ARDA İÇİN BARÇA’YA FRANCO MESAJI

Twitter’da başlayan karşı kampanyalardan birinde kullanıcılar, Arda Turan’ın forma giydiği Katalan temsilcisi FC Barcelona’ya “Franco tipi bir diktatörlüğe ‘Evet’ vereceğini söyledi. Kovun bunu” dedi.

‘FUTBOLA SİYASET KARIŞTIRMAYIN’ DİYORLARDI

Rıdvan Dilmen, Gezi direnişi döneminde tribünlerde atılan yolsuzluk ve Hükümet karşıtı sloganlara “Tribünlere siyaset karıştırıldığı” gerekçesiyle tepki göstermişti. Bunu takip eden süreçte ise gittikçe siyasallaşarak NTV ekranlarında Hükümet taraftarı pozisyonunu netleştirmişti. 

‘DOĞUŞ GRUBU’NDAKİ HÜKÜMET KOMİSERİ’

Yazarımız Mithat Fabian Sözmen, 22 Mart 2016 tarihli yazısında Rıdvan Dilmen’in siyasi duruşunu şu sözlerle eleştirmişti: “Sık sık Erdoğan’ın nitelik seviyesi epey düşük kültür&sanat&spor ailesi fotoğraflarında boy gösteren Dilmen, televizyon programlarında Güntekin Onay, siyaseten ‘cıs’ bir konuya değindiğinde hemen devreye giriyor ve adeta Doğuş grubunun medyadaki siyasi komiseri gibi, NTV’den milyonlara ulaşması beklenen mesajları modifiye ediyor. Bu özelliğiyle NTV’deki Alo Fatih’ler için bir saha içi generali işlevi gören Dilmen, Türkiye’nin hayli acılı ve gergin günler geçirdiği bu dönemde bir kez daha sahne aldı.”  (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: 'CHP'li Başkan'a da karşı çıkarız

SONRAKİ HABER

Olay yeri, Moda Sahnesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...