20 Ocak 2017 09:16

NBA’de All-Star’ın ilk beşleri belirlendi

NBA'de All-Star ilk beşleri belirlendi. En büyük tartışma Russell Westbrook'un dışarıda kalmasıyla yaşanıyor.

Paylaş

NBA’de 2017 All-Star maçında ilk beşte sahaya çıkacak isimler belirlendi.

Buna göre Batı Konferansı’nda James Harden, Stephen Curry, Kevin Durant, Kawhi Leonard ve Anthony Davis, Doğu Konferansı’nda ise Kyrie Irving, DeMar DeRozan, LeBron James, Jimmy Butler ve Giannis Antetokoumpo 19 Şubat’ta New Orleans’ta oynanacak maça ilk beşte başlayacak.

EN ÇOK OYU JAMES ALDI

Cleveland Cavaliers’tan LeBron James, 1 milyon 893 bin 751 oy alarak, tüm oyuncular içerisinde en fazla oyu alan isim oldu. 13. kez All-Star maçına ilk beşte başlayacak olan James, bunu başaran 5. oyuncu oldu.

James'ten sonra en çok oy alan isim Stephen Curry. Curry, 1 milyon 848 bin 121 oy aldı. 

Batı ve Doğu Karmasında koçların belirleyeceği yedekler önümüzdeki hafta Perşembe günü açıklanacak.

  • Doğu Karması: DeRozan, Antetokounmpo, James, Irving, Butler

YENİ OYLAMA PACHULIA’YI DIŞARIDA BIRAKTI

All-Star’da ilk beşler geçmişte yalnızca taraftar oyuna göre belirleniyordu. Ancak NBA bu yıl taraftar, medya ve oyuncu oylarının ortalamasını alarak daha dengeli bir sonuca ulaşmaya çalıştı. Nitekim Batı Konferansı’nda ülkesi Gürcistan’da adına kampanya yürütülen Zaza Pachulia, en fazla oy alan isimlerden biri olmasına rağmen All-Star ilk beşine giremedi. Golden State Warriors’ın pivotu Pachulia’nın ligin mütevazı oyuncularından biri olarak All-Star’da forma giymesi beklenmiyor. Pachulia gibi çaylak Joel Embiid ve Dwyane Wade de en fazla oy alan isimler arasında olmalarına rağmen ilk beşe giremediler.

  • Batı Karması: Leonard, Harden, Curry, Durant, Davis

WESTBROOK TARTIŞMASI

Batı Konferansı’nda en büyük tartışma ise sezonu triple-double ortalamalarıyla sürdüren Russell Westbrook’un ilk beşin dışında kalmasıyla yaşanıyor. Medya ve oyuncu oylamasında ilk sırada yer alan Westbrook, taraftar oylamasında 3. oldu. Guard pozisyonunda Curry ve Harden’la eşit puan toplayan Westbrook, eşitlik durumunda belirleyici olan taraftar oyları olduğu için ilk beşin dışında kaldı. Pek çok NBA yıldızı, Oscar Robertson’dan bu yana ilk kez triple-double ortalamalarıyla oynayan Westbrook’un ilk beşte yer almamasına tepki gösterdi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Van Baro Başkanı Timur: Ölümlere karşı durmak zorundayız

SONRAKİ HABER

Meclis'teki kavgada CHP'li Basmacı'nın kolu çatladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...