19 Ocak 2017 14:01

Dünya Kitap dergisinin ödülleri sahiplerini buldu

Dünya Kitap Dergisi tarafından verilen 'Yılın En İyileri Ödülleri'nin 2016 yılı sahipleri belli oldu.

Paylaş

Dünya Kitap Dergisi'nin 24 yıldır verdiği gelenekselleşmiş ödüller, Pera Müzesi'nde düzenlenen törenle verildi. Ödül Töreninde Murat Meriç, Kasım Eğit ve Yadigar Eğit, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Armağan Tunaboylu, Harun Candan, Feyzi Halıcı ve Sofra Dergisi’ne ödülleri sunuldu. Törende Edebiyat, yayın, sanat, iş ve medya dünyasından önemli isimler bir araya geldi.

‘YILIN TELİF KİTABI’ MURAT MERİÇ'İN

Dünya Kitap Dergisi tarafından, 1993'ten bu yana verilen DÜNYA Kitap Ödülleri’nden "Yılın Telif Kitabı Ödülü" için 14 kitap arasından seçim yapıldı. Başar Başarır, Doğan Hızlan, Faruk Şüyün, İlknur Özdemir, Selim İleri, Yekta Kopan ve Dünya Temsilcisi’nden oluşan seçici kurul, "Yılın Telif Kitabı" ödülünü Murat Meriç’in Ağaçkakan Yayınları’ndan çıkan "100 Şarkıda Memleket Tarihi"ne oy birliğiyle verdi. 

Meriç’e ödül, "Sivil tarih yazımına popüler kültürün dinamiklerini ret etmeden, memleketi bir zaman dilimi ve bir coğrafyayla sınırlamadan bakması, bu anlamda bize hayatın içinden cümlelerle yeni bir memleket anlatmayı başaran dili, interaktif yayıncılık anlayışı; kültürün hiçbir öğesini küçümsemeden hepsine eşit değerde ve mesafede durarak objektif, gerçekçi, somut bir sivil tarih yazımı örneği sunduğu için" verildi.

‘MARY STUART’A ÇEVİRİ ÖDÜLÜ

“Yılın Çeviri Ödülü”nün bu yılki sahipleriyse; Stefan Zweig'dan tercüme ettikleri, Can Yayınları'nın bastığı “Mary Stuart” kitabıyla Kasım Eğit ve Yadigar Eğit’e gitti. 

Tören, “Yılın Yayınevi” ödülünün sahibini bulmasıyla devam etti. Ödüle, bu yıl 60. yaşını da kutlayan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları lâyık görülmüştü. Seçici Kurul Üyesi Yekta Kopan ödülü, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan'a sundu. 

2016'da “Yılın Telif Polisiye”siyse, Armağan Tunaboylu'nun Oğlak Yayınları'ndan çıkan “Karakol Cinayetleri” kitabı olarak belirlenmişti. Ödülü Armağan Tunaboylu'ya Jüri Üyesi Erol Üyepazarcı takdim etti. 

‘TEŞVİK ÖDÜLÜ’NÜ HARUN CANDAN ALDI

Dünya Kitap, bu yıl polisiye alanında bir de “Teşvik Ödülü” verdi. Ödüle İletişim Yayınları’ndan “Yağmur Dinecek Kimse Bilmeyecek” kitabıyla lâyık görülen Harun Candan'a plaketini Jüri Üyesi Metin Celâl takdim etti. 

 “Yılın En İyi Gastronomi Kültürü Kitabı” Seçici Kurulu, bu yıl ödüle değer kitap bulamamıştı fakat biri “Emek”, diğeri “Katkı Özel” olmak üzere iki ödül verdi. “Gastronomi Kültürü Emek Ödülü”nün sahibi Feyzi Halıcı, sağlık sorunları nedeniyle törene katılamazken, ödülü, Jüri Üyesi Osman Serim tarafından eşi Bahar Halıcı'ya takdim edildi.

“Gastronomi Kültürü’ne Katkı Özel Ödülü”nün bu yılki sahibiyse Sofra Dergisi'ydi. Ödülü, derginin Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ’a, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç sundu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da Hrant Dink anmasına polis engeli

SONRAKİ HABER

CHP'li Sertel: Seferihisar'daki katliama dur diyelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa