19 Ocak 2017 13:46

ÖDP: ‘Hayır’da umut var

ÖDP Meclis'te 2. tur görüşmeleri süren anayasa değişikliğine ilişkin milletvekillerine 'Hayır' oyu kullanma çağrısında bulundu.

Paylaş

ÖDP Başkanlar Kurulu, Meclis Genel Kurulunda ikinci tur görüşmeleri devam eden Anayasa değişikliğine ilişkin yaptığı açıklamada, milletvekillerine değişikliği reddetme çağrısı yaptı. Açıklamada, “Hayır’da umut var. ‘Hayır’da gelecek var” ifadeleri kullanıldı.

Başkanlar Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Meclistekiler bu dayatmaya ‘Hayır’ diyebilme cesareti gösteremediğinde, halkımızın bu cesareti göstereceğinden hiç kuşkumuz yoktur. İnanıyoruz ki bu anayasa değişikliğini halkımız kabul etmeyecek, sandıkta ve toplumsal vicdanında reddedecektir. Halkımız artık huzur, barış ve güvenli bir yaşam istemekte, iş, aş, adil gelir dağılımı istemekte, can güvenliği talep etmekte, yaşamlarına karışılmasına, eğitimin gericileştirilmesi ve yap-boz tahtasına dönüştürülmesine artık yeter demektedir” denildi.

AKP’nin 15 yıllık iktidarında eski ortağı Cemaatle birlikte rejimi adım adım değiştirdiği belirtilen açıklamada, “Anayasa değişikliği ile AKP 15 yıldır yaptıklarını misliyle yapmaya devam etmek istiyor. Bugün ülkemizin ve halkın ihtiyacı, tüm yetkinin, egemenliğin tek kişinin elinde toplanması değildir. Ülkenin yönetimi ve geleceği hakkında verilecek kararlar tek kişiye, tek akla, tek sese bırakılamaz” ifadeleri kullanıldı. Bugünün ihtiyacının herkesin kendi sözünü özgürce söyleyebildiği gerçek bir demokrasi olduğu kaydedilen açıklamada, şunlar dile getirildi:
“Gerçek demokrasi halkın egemenliğini doğrudan kullanmasıdır. Bugünün acil demokratik gerekleri ise AKP’nin yapmak istediğinin tam aksine, 12 Eylül anayasasının cumhurbaşkanına verdiği yetkileri daraltmak, cumhurbaşkanlığını sembolik hale getirmektir. Barajın kaldırılması, her fikrin temsil hakkının önünün açılmasıdır. Siyasi partiler yasasının demokratikleştirilmesi, milletvekillerinin lider boyunduruğundan kurtarılmasıdır.”

Açıklamada, “Hayır’da hayır var. ‘Hayır’da hayat var. ‘Hayır’da umut var. ‘Hayır’da gelecek var” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Ordu İl Başkanı: Bir karar da fındık için çıkarın

SONRAKİ HABER

ORÇEV: Su değirmenleri koruma altına alınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa