19 Ocak 2017 07:51

Ankara’da gazetecilere beyaz araçlı gözdağı

Ankara’da Ekim ve  Kasım'da iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan, kapatılan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Barış Boyraz, bu kez de kaçırıldı.

Paylaş

Daha önce 2 kez gözaltına alınan kapatılan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Barış Boyraz bu kez kaçırıldı. Kızılay’ın en işlek noktalarından Güvenpark’ta yaşandığı belirtilen olayda beyaz renkli bir araca bindirilen gazeteci Boyraz, araçta darp edildikten şehirden uzak bir noktada serbest bırakıldı. 

Boyraz, önceki gün saat 15.00 sıralarında Güvenpark Metro çıkışında iki tarafından telefonu elinden alınarak, sivil otomobillerin giremediği alanda beyaz renkli bir araca bindirilerek tenha bir alana götürüldüğünü söyledi. 

“25-30 yaşlarında iki kişi yanıma gelip kollarımı tuttular. ‘Burada bomba mı patlatacaksın’ dediler. Benim kollarımı arkaya doğru kıvırarak etkisiz hale getirdikten sonra telefonumu cebimden çıkarıp, Güvenpark’ta banklarda oturan alakasız gibi gözüken bir başka şahsa verdiler” diyerek yaşadıklarını anlatan Boyraz, bindirildiği hatchback arabada kendisi dışında dört kişi daha olduğunu ifade etti. 

Boyraz, yaşadıklarını şöyle aktardı: “Kimliklerini, gözaltı kararlarını ve beni nereye götürdüklerini sordum. Beni zorla arabaya bindirdiler. Hakaret ve küfür savuruyorlardı. Beni araç içerisinde darp ettiler. Atatürk Bulvarı tarafından araç Eskişehir yönüne ilerledi. Yolda sağ tarafımdaki şahıs beni hırpalamaya ve vurmaya başladı, biri sürekli küfür ediyordu. Biri telefonla arayarak ‘hücreyi filistin askısını hazırlayın malum şahsı aldık’ diyerek baskı oluşturmaya başladı. Yakalarında mikrofon, kulaklarında kulaklık vardı. Araç biraz ilerledikten sonra montumu çıkarıp başıma bağladılar. Başkan bunun yüzünü açın son kez etrafı görsün dedi bir başkası. Her seferinde de dövüyorlardı”

MİZANSEN YAPTILAR

Daha sonra araçtakilerin peşlerine bir araç takıldığından bahsettiklerini belirten Boyraz, CEPA alışveriş merkezini geçtikten sonra aracın durduğunu ve kendisini kaçıranlarla takip eden araçta bulunanların birbirine silah çektiğini söyledi. Boyraz, “Çatışacaklarmış gibi bir hava yarattılar. Bir birlerine bağırdılar. Daha sonra beni alanlar araçtan indirerek arkadan gelen arabadakilere teslim ettiler” dedi. Kendisinin o anda bağırdığı yoldan geçen araçlara sesini duyurmaya ve kaçırıldığını iletmeye çalıştığını belirten Boyraz, “Eğer imkan bulsaydım kendimi yola atacaktım. Amacım herhangi bir aracın bana çarpmasını sağlayarak yaralanıp hastaneye kaldırılmaktı. O anda başka bir şey düşünemedim. Ama buna izin vermediler” diye konuştu. 

Daha sonra ikinci araca zorla bindirildiğini, ancak ikinci araçtakilerin tavrının tam tersi yönde değiştiğini ve kendisine “iyi davranmaya” başladıklarını aktaran Boyraz, gelenlerin, “Seni cellatların elinden aldık, bizimle iyi geçin” dediklerini ve işbirliğine zorladıklarını söyledi. Kendisi ile ilgili “hazırlandığı” ileri sürülen bir dosyanın kendisine gösterildiğini ve “bunu polise verirsek seni bitiririz” diye tehdit edildiğini anlatan Boyraz, “Onlarla konuşmak istemediğimi onlarla işbirliği yapmayacağımı söylediğimde, ‘neden bu kadar katısın’ diyerek kızdılar. Telefonumu sordum, onlarda tamam dediler, Gölbaşı Kepekli yokuşunda beni ilk alanlar telefonumu getirip yanımdaki kişilere verdiler” dedi. 

‘GAZETECİLERİ TAKİP ETTİKLERİNİ SÖYLEDİLER’

İkinci araçtakilere “siz kimsiniz” diye sorduğunda, “Seni polisin elinden kim alabiliyorsa biz oyuz” dediklerini belirten Boyraz, hırpalanmış ve kıyafetleri yırtık şekilde Gölbaşı’na bırakıldığını anlattı. Boyraz, kaçıranların kendisine bazı gazeteciler ile ilgili kimi bilgiler vererek, herkesi takip ettiklerini söylediklerini aktardı. 

İHD ve adli makamlara başvuracağını ifade eden Boyraz, “Başıma herhangi bir şey gelirse sorumlusu beni kaçıranlardır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çin Devlet Başkanı’ndan küresel ısınma uyarısı

SONRAKİ HABER

Kadın hakim: Feodal düzende çocuk savunmasız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...