07.06.2012 14:30

‘Sağlık öğrencilerini serbest bırakın’

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı, Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken dün gözaltına alınan sağlık öğrencilerinin serbest bırakılmasını talep etti. Baluken, AKP’nin ‘iktidar hastalığı’na yakalandığını ifade ederek, bu nedenle yüzlerce öğrencinin cezaevinde tutulduğunu kaydetti. Baluken Meclis’te düzenlediği

‘Sağlık öğrencilerini serbest bırakın’


Baluken Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AKP hükümetinin kendisine muhalif olan tüm kesimlere yönelik baskıları artırdığını kaydetti. Baluken, “Başta Kürtler olmak üzere gazeteci, avukat, akademisyen, öğrenci, emekçi ve kendini muhalif olarak tanımlayan herkes AKP’nin emrindeki yargı ve polisten doğru ya şiddet ya da gözaltı süreci yaşamaktadır” dedi. AKP’ye çağrıda bulunan Baluken, “ya diktatörlük uygulamalarından vazgeç ya da ‘AKP’ye Muhalefet Suçları’ adı altında bir yasa çıkar ve muhalefetin tüm toplumsal kesimlerini bu yasa kapsamında yargıla” görüşünü bildirdi.

‘ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLİYOR’

Baluken, dün çoğu Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) bünyesinde çalışma yürüten öğrencilerin gözaltına alındığının altını çizerek, “gözaltına alınan bu öğrenciler girdiği üniversite giriş sınavlarında Türkiye’de en yüksek puanları almış, düşünen, sorgulayan ve hep daha iyi bir dünya hayal eden öğrencilerdir. Bu baskı ve sindirme operasyonları, merkezi Ankara olmak üzere Mardin, İstanbul, Diyarbakır, Afyon ve daha birçok şehirde üniversite tıp fakültesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirilmiştir” dedi. Öğrenciler sınav dönemlerinde gözaltına alınarak mağdur edildiklerini de kaydeden Baluken, öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)


58 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın kararı ile tıp, hemşirelik ve diş hekimliği fakülteleri öğrencilerine yönelik dün sabah Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Eskişehir, Kırıkkale, Mardin ve Afyon illerinde polis operasyon düzenledi. Ev ve yurtlara yapılan baskınlarda Ankara'da, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Öğrenci Komisyonu üyesi ve TTB Öğrenci Kolu üyesi Zülküf Akelma, Azad Özdemir, Ahmet Karer Yurtdaş, Hakan Altındağ, Eren İlhan, Mustafa Karakurt, Deniz Topçu, Özgür Mert Bakar, Recep Kar, Perişan Akar, Ahmet Demirel, Tuncay Gökçen, Süheyla Ertaş, Alev Boz, Birhat Şimşek, Esat Yetkin, Şeyhmus Ergin ve Gülçin Korkut adlı öğrenciler gözaltına alındı. İstanbul'da Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde görev yapan Dr. İbrahim Fuat Akgül, İstanbul Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Kaya, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Akif Çalışçı ve ismi öğrenilemeyen bir tıp öğrencisi gözaltına alınıp Ankara'ya getirildi. Ayrıca, Diyarbakır, Eskişehir, Kırıkkale ve Mardin illerinde gözaltına alınanlar da Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Öğrencilerin avukatı Deniz Özbilgin, şu anda Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan öğrenci sayısının 46 olduğunu bildirdi.

Ayrıca Afyon ilindeki operasyonda ise, İnal Özdağ, Mustafa Ket, Nurullah Tutal, Zeliha Yıldırım, Mehmet Baran Yavuz, Mutalif Soran, Remzi Balık ve soy isimleri öğrenilemeyen İhsan ve Mujde adlı öğrencilerinde içinde olduğu toplam 12 öğrencinin gözaltına alındığını söyleyen Özbilgin, Ankara'da 46, Afyon'da da 12 öğrencinin tutulduğunu, savcılığın dosyada gizlilik ve avukat kısıtlaması kararı aldığını belirtti.

09.02.2026 13:59

Kasımpaşa'yı satın alan Kazancı Holding formaya ismini bastı

Kazancı Holding, Kasımpaşa'yı satın almasının ardından ilk işi formada yer alan Ciner yazısını kaldırıp kendi şirketi Aksa'yı koymak oldu.

Kasımpaşa'yı satın alan Kazancı Holding formaya ismini bastı

Kasımpaşa Stadı

09.02.2026 17:14

TBMM’deki istismar davasında sanıklar tahliye edilmişti: Savcılık karara itiraz etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Meclis lokantasında stajyer kız çocuklarının cinsel istismar edilmesine ilişkin tutuklu bulunan sanıkların tahliye edilmesine itiraz etti.

TBMM’deki istismar davasında sanıklar tahliye edilmişti: Savcılık karara itiraz etti

Fotoğraf: ANKA

09.02.2026 18:28

RSF'den Deepfake saldırılarına ilişkin açıklama: Gazetecilere yönelik küresel bir tehdit haline geldi

RSF’ye göre yapay zekâ destekli deepfake saldırıları gazetecileri hedef alıyor. Son iki yıldaki vakaların yüzde 74’ü kadın gazetecilere yönelik taciz ve dezenformasyon içeriyor.

RSF'den Deepfake saldırılarına ilişkin açıklama: Gazetecilere yönelik küresel bir tehdit haline geldi

Fotoğraf: Pixabay

09.02.2026 21:34

Emekliler hakları için sokakta: Geçinemiyoruz, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Tüm Emekli-Sen Mersin Şubesi üyeleri, insanca yaşam koşulları için eylemlerini sürdürüyor. Kentin farklı noktalarında stant açarak imza toplayan emekliler, geçinemediklerini belirterek haklarını alana kadar sokaktan çekilmeyeceklerini vurguluyor.

Emekliler hakları için sokakta: Geçinemiyoruz, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!