Reina katliamcısı yakalandı

Reina'da katliam gerçekleştiren saldırgan yakalandı.

16 Ocak 2017 20:19
Paylaş

İstanbul'da yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina katliamını gerçekleştiren Ebu Muhammed El Horasani kod isimli saldırganın da aralarında bulunduğu 3'ü kadın toplam 5 kişi Esenyurt'taki bir siteye yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri saat 23.30'da saldırganın kaldığı eve operasyon düzenledi.

EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan operasyonda Ebu Muhammed El Horasani kod isimli terörist ve Kırgızistan uyruklu bir erkek ile Senegal uyruklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. (27) ve Mısır uyruklu Tene Trare (26) adlı 3 kadın yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Reina saldırganının da aralarında bulunduğu 5 kişi Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan Ebu Muhammed El Horasani kod isimli şüpheli ve diğer 4 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

'100 BİN SAAT GÖRÜNTÜDEN UYUYAN HÜCRELER ORTAYA ÇIKTI'

DHA'nın bir üst düzey emniyet yetkilisine dayandırdığı bilgiye göre; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde kurulan özel ekip, saldırıdan sonra geçen 16 gün boyunca saldırganın İstanbul'a geldiği günden itibaren yaklaşık olarak 100 bin saat güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Polis ekipleri yaptığı takiple örgüte ait çok sayıda uyuyan hücreyi belirlediği öne sürüldü.

SALDIRI SONRASI KAÇIŞ ROTASI

Ebu Muhammed El Horasani kod isimli saldırganın saldırıya giderken Zeytinburnu'dan taksi ile yola çıktığını belirleyen polis, Beşiktaş'ta katliamı gerçekleştirdikten sonra yaralıların arasında dışarı çıktığını, birinci taksiye binerek yaklaşık 300 metre gittikten sonra henüz belirlenemeyen bir sebeple taksiden indirildiğini tespit etti. Bir süre yürüyen saldırganın kaçış rotasında ikinci kez taksiye binerek Zincirlikuyu'ya geldiği ve burada da henüz belirlenemeyen bir sebeple tekrar taksiden indiğini belirledi. Saldırıdan kısa süre sonra üçüncü defa taksiye binen saldırganın Zeytinburnu'da bulunan bir lokantaya geldiği tespit etti. Saldırıdan sonra 2 gün Zeytinburnu'nda kalan saldırganın daha sonra Esenyurt'ta bulunan eve gittiği ve burada uzun süredir kaldığı belirledi.

17 GÜNDÜR ARANIYORDU 

Katliam sonrasında saldırgan, Zeytinburnu’da ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu yanına alıp kayıplara karışmıştı. Saldırganın izini süren polisler, Zeytinburnu ve İzmir’de operasyonlar düzenlemiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Saldırganın Konya'da gözaltına alınan eşi ifadesinde, 20 Kasım'da Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Türkiye'ye nereden geldikleri konusunda ise birbiriyle çelişkili bilgiler bulunuyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa da dile getirilen ülkeler arasında Suriye de bulunuyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPACAK 

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili sabah saat 10.30'da açıklama yapacak. (İstanbul/DHA)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ay'da yürüyen son insan hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de uzman çavuş bir kadını öldürdü, 2 kişiyi yaraladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...