13 Ocak 2017 03:23

'Reina saldırganı 4 yaşındaki çocuğuyla kaçtı' iddiası

Reina katliamını gerçekleştiren IŞİD'li Abdulgadir Masharipov'un 4 yaşındaki çocuğuyla birlikte kaçtığı iddia edildi.

Paylaş

İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina’da yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden IŞİD'li Abdulgadir Masharipov’un eşi Maltepe’de bir eve düzenlenen operasyonla gözaltına alındı, yanındaki 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alındı. Masharipov’un ise saldırıdan sonra 4 yaşındaki oğlu ile birlikte kaçtığı iddia edildi.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre Masharipov ailesi, aralık ayının son günlerinde İstanbul Başakşehir’de bir ev kiraladı. Özbek asıllı IŞİD'li, 31 Aralık’ta akşam saatlerinde karısına, “Helalleşelim” diyerek evden ayrıldı. Masharipov, Reina katliamının ardından eşi ve çocuklarının getirildiği Zeytinburnu’daki eve döndü. Masharipov, buradan 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtı.

İstanbul polisi, çarşamba günü Maltepe’de bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda Masharipov’un eşi gözaltına alındı. Yanında 1.5 yaşındaki kızı da vardı. Masharipov’un eşi İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınırken, 1.5 yaşındaki kızı, koruma altına alındı. Masharipov’un eşi, polise verdiği ilk ifadesinde, saldırının olduğu geceyle ilgili olarak “Helalleştik ve evden çıktı” dedi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alınan Mashoripov’un eşinin verdiği bilgiler ışığında IŞİD'in İstanbul’daki hücreleri ve katliamda Masharipov'a yardım ettiği düşünülen kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da Mali Şube'den 'FETÖ' operasyonu

SONRAKİ HABER

Kayseri'deki bombalı saldırıyla ilgili 20 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...