12 Ocak 2017 15:19

Cenevre’de ‘Erdoğan’ eylemi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Kıbrıs görüşmelerine katılacağı iddiaları üzerine yüzlerce kişi Cenevre’deki BM binası önünde toplanarak eylem yaptı.

Paylaş

Birleşmiş Milletler’de bugün sonuncusu yapılması beklenen Kıbrıs görüşmelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı iddiaları yüzlerce kişiyi görüşmelerin sürdüğü bina önünde bir araya gelerek eylem yaptı.

BM binası önünde bir araya gelen ve aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenleri, Solidarités, Cenevre Halk Evi, Fourmi Rouge-Vaud, POP-Renens, Sosyalist Kadınlar Birliği, CGAS, Cenevre Sosyalist Parti ve Yeşiller Partisi, Peda, Kutüsch, ITIF, IGIF gibi çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü üyelerinin bulunduğu yüzlerce kişi, ‘Kantonumuzda diktatör istemiyoruz’ yazılı pankart taşıyarak, Erdoğan’ı protesto etti.

‘İSVİÇRE TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİNİ ASKIYA ALMALI’

Burada bir konuşma yapan Sosyalist Parti Parlamenteri Carlo Sommaruga, Erdoğan’ın Türkiye’de ‘tek adam’ sistemini kurma çabasında olduğunu, başta HDP’li milletvekilleri olmak üzere binlerce muhalif kesimleri tutukladığını söyledi. Sosyalist Parti olarak HDP’li vekillerin yanında olduklarını belirten Sommaruga, İsviçre devletinin Türkiye ile bütün ticari ve ekonomik ilişkileri askıya alması gerektiğini kaydetti.

Eylemde bulunan Barış İçin Akademisyenler üyesi Çağla Aykaç da, Türkiye’de muhalif kesimlerin baskı altında tutulduğunu ve bunu eleştiren herkesin tutuklandığını veya meslekten atıldığını anlattı. Sırasıyla bütün kurum temsilcilerinin konuşma yaptığı mitingde, Erdoğan’ın Cenevre’de istenmediği dile getirildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

‘Dokunulmazlıklar rejime engel olmayalım diye kaldırıldı’

SONRAKİ HABER

Hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulunulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...