11 Ocak 2017 12:17

Gözaltındaki gazeteciler için Avrupa Konseyi’ne başvuru

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) 18 gündür gözaltında olan 6 gazeteci ile ilgili Avrupa Konseyi’ne başvurdu.

Paylaş

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), 18 gündür gözaltında tutulan 6 gazeteci ile ilgili olarak Avrupa Konseyi Gazeteciliğin ve Gazetecilerin Güvenliğinin Korunmasını Teşvik Eden Platform'a şikayet başvurusunda bulundu.

Şikayet başvurusunda şu ifadelere yer verildi: "6 gazeteci açıklama yapılmaksızın gözaltında tutuluyor. Gazeteci ve medya çalışanları Tunca Öğreten (serbest çalışan), Mahir Kanaat (BirGün), Ömer Çelik (DİHA Haber Müdürü), Metin Yoksu (DİHA muhabiri), Eray Saygın (Yolculuk Gazetesi) ve Derya Okatan (ETHA) 25 Aralık 2016'da Türk yetkilileri tarafından saat 04.30'da İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'daki evlerinden gözaltına alındı. Derya Okatan (ETHA Sorumlu Müdürü) 25 Aralık'tan bu yana OHAL kararlarına karşı açlık grevinde bulunuyor ve Ömer Çelik gözaltına alındığı sırada darp edildi.

OHAL gerekçesiyle Türk yetkililer gözaltı süresini 4 günden 30 güne çıkarırken, gazetecilerin avukatlarını görmesi 5 gün engellendi.

Gözaltı işlemi için hiçbir resmi sebep açıklanmazken, gazeteciler gözaltında kötü muameleye uğradıklarını belirtti." (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Camideki tente çökmesine bilirkişi incelemesi

SONRAKİ HABER

Ankara'da otobüste tecavüze uğrayan kadına mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...