11 Ocak 2017 01:07

Torbalı’da memurlara ‘fişleme formu’

İzmir’in Torbalı ilçesinde kamu emekçilerine ‘FETÖ’ ile mücadele adı altında fişleme formu dağıtıldığı iddia edildi.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

 
Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun ‘FETÖ’ ile mücadele adı altında kamu emekçilerine fişleme formları dağıttığı iddia edildi.

Söz konusu formda emekçilerin hangi kitle örgütlerine üye oldukları ve aileleriyle birlikte hangi sosyal medya hesaplarını kullandıkları şeklinde sorular soruluyor.

5 soruluk formların, ilçedeki birçok kamu kuruluşunda çalışan kamu emekçilerine gönderildiği belirtiliyor.

Formda, kamu emekçilerinden üyesi oldukları siyasi partiler, dernek, vakıf gibi kitle örgütlerinin isimleri, hangi bankada hesabı olduğu, hangi gazeteleri okuduğu, kendi, eşi ve çocuklarının hangi okul ve dershanelerde eğitim gördüğü ve hangi sosyal medya hesaplarını kullandığının belirtilmesi isteniyor. Dağıtılan formların imzasız olması da dikkat çekiyor. OHAL ilanından bugüne Torbalı’da 100’ün üzerinde kamu emekçisi açığa alındı ve 50 civarında ihraç işlemi gerçekleştirildi. Açığa alınan ve ihraç edilenler arasında KESK üyeleri de yer alıyor.

‘CADI AVINA DÖNÜŞEBİLİR’

OHAL KHK’si ile ihraç edilen Eğitim Sen Torbalı Temsilcisi Kemal Karakoyun, kaymakamın uygulamasını gazetemize değerlendirdi. Darbecilerle ilişkisi olanlara yönelik çalışmaların gerekli olduğunun belirten Karakoyun  “Bunu yaparken de bütün kamu emekçilerini birden zan altında bırakacak, onların yaşamları ile ilgili özel bilgilerini toplayacak, fişleyecek bir yaklaşımı da doğru bulmuyoruz. Bu cadı avına dönüşebilir ve masumiyet karinesi ciddi bir şekilde zarar görebilir” uyarısında bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Obama son konuşmasında toplumsal kutuplaşmaya dikkat çekti

SONRAKİ HABER

Tunus halkı geri dönen IŞİD’lilere karşı ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...