10 Ocak 2017 03:38

Kaepernick’ten Standing Rock direnişine destek

'Milyon dolarlık söz' kampanyasını sürdüren ABD'li Amerikan Futbolcusu Colin Kaepernick, Standing Rock direnişine 50 bin dolar yardımda bulundu.

Paylaş

ABD’de eşitsizliğe, ırkçılığa ve polis şiddetine dikkat çekmek için 2016’da milli marş protestolarına başlayan San Francisco 49'ers'tan Colin Kaepernick’in eylemleri çeşitlenerek sürüyor.

Yıl boyunca toplumsal adalet davalarına 1 milyon dolar yardımda bulunmayı taahhüt eden Amerikan Futbolcusu Kaepernick, Standing Rock direnişine 50 bin dolar bağışladığını açıkladı. Kaepernick’in bağışladığı miktar, Kuzey ve Güney Dakota’da yerlilerin yaşam alanlarını ve kutsal kabul ettikleri mekanları tahrip edecek petrol boru hattına karşı direnişte tıbbi görevlerin üstesinden gelen gönüllü doktor ve hemşirelerin giderlerini karşılayacak.

Kaepernick, Ekim ve Kasım ayında 100 bin dolarlık bağışlarda bulunmuştu. Kaepernick, “Milyon dolarlık söz” kampanyası boyunca Temmuz 2017’ye kadar toplumsal mücadelelere 1 milyon dolar yardım yapacak.

Kaepernick, bu adımlarını daha ileriye taşımayı amaçladığını belirterek “Sadece bağış yapmak değil, birlikte çalıştığım bu organizasyonların içerisinde de yer alacağım” dedi. (SPOR SERVİSİ)

MİTHAT FABİAN SÖZMEN: KAEPERNİCK'TEN ALACAK ÇOK DERS VAR

ÖNCEKİ HABER

Yılın futbolcuları: Ronaldo ve Lloyd

SONRAKİ HABER

142 Hava Harp Okulu öğrencisinin ihraç kararı kaldırılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...