31 Ağustos 2016 18:11

Abdul-Jabbar'dan Kaepernick'e destek

NFL'de San Francisco 49ers forması giyen Kaepernick'in ABD ulusal marşı sırasında ayağa kalkmamasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.

Paylaş

NFL'de San Francisco 49ers forması giyen Colin Kaepernick'in ABD ulusal marşı sırasında ayağa kalkmamasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.

NBA Efsanesi Kareem Abdul-Jabbar, hedef gösterilen Kaepernick için "Amerikalıları korkutması gereken şey halen ırk ayrımcılığı konusuna dikkat çekmek zorunda kalmamız. Burada Amerikan olmayan şey budur" dedi.

Kaepernick, protestosunu ırk ayrımcılığı ve polis şiddetine karşı yapmıştı. Milliyetçi çevreler ve ana akım medya Kaepernick'i hedef tahtasına koyarken siyah spor efsanelerinden Kaepernick'e destek gelmeye devam ediyor.

Pazartesi günü NFL tarihinin sembol isimlerinden Jim Brown, Kaepernick'e hak verdiğini söylemiş, "Yüzde 100 onunla birlikteyim" demişti.

Salı günü ise Kareem Abdul-Jabbar, Washington Post'ta yazdığı yazıyla Kaepernick'e destek verdi.

Halen NBA tarihinin en çok sayı atan oyuncusu olan Abdul-Jabbar, "Ali duruşu sebebiyle spordan men edileli 50 yıl oldu, Tommie Smith ve John Carlos yumruklarını kaldırıp çok saıda ölüm tehdidi aldı ama biz hala ırk ayrımcılığına dikkat çekmek zorunda kalıyoruz. Bu sorunu çözememek asıl Amerikan olmayan şeydir" yazdı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela, Brezilya ile ilişkilerini dondurdu

SONRAKİ HABER

Üs bölgesine malzeme götüren TIR'a saldırı: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...