04 Ocak 2017 13:47

‘Zafer İslam’ın’dır yazan okulda daha önce de cihat övülmüş

‘Zafer İslam’ın’dır pankartının olduğu ilkokulda daha önce de sınıf tahtalarına ‘cihad’ ve ‘ölüm’ kutsayan yazılar asıldığı ortaya çıktı

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Panosunda “Zafer İslam’ın” pankartının asılması skandalıyla gündeme gelen Ümraniye’deki İstanbul Ticaret Odası İlkokulunda, geçen sene de benzer etkinlikler düzenlendiği iddia edildi. İlkokul çağındaki çocukların olduğu sınıfların tahtasına yazılan hadis ve ayetlerde “ölmek, öldürmek” ve “cihat” övüldü, “İsterdim ki Allah yolunda cihad edip öldürüleyim, sonra yine cihad edip öldürüleyim” ifadeleri yer aldı. 

İstanbul Ümraniye’de bulunan İstanbul Ticaret Odası İlkokulunda, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybedenler için hazırlanan köşede “Ne yaparsanız yapın Türk milletinin şahlanışını önleyemeyeceksiniz. Ne yaparsanız yapın zafer islam’ın” yazılı pankart yer aldı. 

Evrensel’in gündeme getirdiği pankart skandalının ardından, aynı okula geçen sene de benzer yazılar asıldığı ortaya çıktı. Sınıf tahtalarına hadis ve ayetler asılarak, Allah yolunda ‘ölmek, öldürmek’ ve ‘cihat’ övüldü. 

İşte o hadis ve ayetlerden örnekler:

- Muhammed’in  nefis kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, isterdim ki Allah yolunda cihad edip öldürüleyim, sonra yine cihad edip öldürüleyim”

- Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz sezemezsiniz.”

- Sizden biriniz, karınca ısırmasında ne kadar acı duyarsa, şehit olan kimse de ölümden ancak o kadar acı duyar.”

- O halde dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar Allah yolunda çarpışsınlar. Kim Allah yolundan  çarpışır sonra öldürülür veya üstün gelirse ona büyük bir ecir vereceğiz.”

- “Allah yolunda hicret edip sonra öldürülen veya ölenlere gelince; Allah onları muhakkak güzel bir rızıkla rızıklandıracaktır. Şüphesiz Allah rızık verenlere en hayırlısıdır”

 - “Allah mü’minlerden mallarını ve canlarını, onlara cennet karşılığında satın almıştır. Onlar Allah yolunda savaşırlar, ölürler ve öldürülürler. Allah üzerine hak bir vaattir.”

ÖNCEKİ HABER

Metalde grev oylamaları başladı

SONRAKİ HABER

Reina saldırganı İstanbul'a başka bir kişiyle gitmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...