04 Ocak 2017 07:52

İlkokulda ‘Zafer İslam’ın’ pankartı!

İstanbul Ümraniye’de bir ilkokulda darbe girişimin anlatıldığı köşede, ‘Ne yaparsanız yapın zafer İslam'ın’ yazılı pankart asıldı.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul Ümraniye’de bulunan İstanbul Ticaret Odası İlkokulunda, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybedenler için bir köşe hazırlandı.  Köşede, 15 Temmuzda hayatını kaybeden  Astsubay Ömer Halisdemir’in elinde uzun namlulu silah bulunan görseli, darbe girişimi anlatan eli silahlı askerler, tanklar ve tankların önünde duran insanların görselleri yer alıyor.

Darbe girişimin anlatıldığı köşede, “Ne yaparsanız yapın Türk milletinin şahlanışını önleyemeyeceksiniz. Ne yaparsanız yapın zafer islamın” yazılı pankart ise dikkat çekti.

OKUL MÜDÜRÜ: GAZETECİLERE BİLGİ VERMİYORUZ

Bilgi almak için aradığımız okul müdürü, “gazetecilere bilgi vermiyoruz” diyerek telefonu yüzümüze kapattı.

'CEMAAT İSLAM'A KARŞI MI DARBEYE KALKIŞTI?'

Konu hakkında Evrensel’e konuşan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Sekreteri  Mehmet Aydoğdu, darbe girişimine de İslamcı bir cemaatin kalkıştığına dikkat çekerek ‘Zafer İslam’ın’ vurgusunu değerlendirdi.

Cemaatin yıllarca İslami bir ülke kurmak için İslamın tüm değerlerini kullandığını hatırlatan Aydoğdu, darbe girişiminin İslam'a karşı olduğu algısının yaratılmak istendiğini söyledi ve  bunu çarpıtma olarak değerlendirdi.

Demokrasiye karşı bir darbe olduğu iddia ve söylemlerinin AKP tarafından binlerce kez ifade edildiğini belirten Aydoğdu, “Bu okul daha önce de benzer haberlerle gündeme geldi, soruşturma açılmadı. Yine bu algı çarpıtmasına karşı hukuk mücadelemize devam edeceğiz. Laikliği sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.

PROJENİZ DEĞİLİZ İNİSİYATİFİ’NDEN TEPKİ

“Ne yaparsanız yapın zafer İslam’ın” pankartı velilerin tepkisini çekti. Olaya tepki gösteren Projeniz Değiliz İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de laik eğitimin anayasal bir zorunluluk olduğu hatırlatıldı.

Okul yönetiminin şehitleri istismar ederek suç işlediği vurgulanan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Mevcut iktidarın teşviki ile ülkemizde laik eğitim ve yaşam tarzına müdahalelerin giderek arttığı bir dönemden geçiyoruz. Yılbaşı kutlamalarında tanık olduğumuz gibi durumdan vazife çıkaran gerici grupların farklı yaşam tarzlarına müdahaleleri giderek fiili saldırıya hatta katliama dönüşüyor. Ümraniye’deki İstanbul Ticaret Odası İlkokulunda 15 Temmuz şehitleri anısına oluşturulan köşede yer alan “Ne yaparsanız yapın zafer İslam’ın” yazısının, gerici odakları cesaretlendirmekten ve sayılarını arttırmaktan öteye bir anlam taşımadığını düşünüyoruz. Gelinen noktada ülkemiz için ekmek kadar, su kadar gerekli laiklik ilkesini açıkça ihlal eden ve şehitleri istismar aracına dönüştüren okul idaresinin tavrını şiddetle kınıyoruz.”

Açıklamada, Projeniz Değiliz İnisiyatifi’nin okul idaresi hakkında yapılacak idari ve adli incelemenin takipçisi olacağının da altı çizildi.

ÖNCEKİ HABER

100. Yıl Çarşısı’ndaki yangında 2 zabıta memuru yaralandı

SONRAKİ HABER

Asıl haz kazanmak değil daha iyiyi hayal edebilmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...