01 Ocak 2017 09:10

EMEP: Halkı teröre kurban eden siyasetten kurtulmalıyız

Emek Partisi, İstanbul'da yaşanan katliama dair açıklamasında 'Teröre, savaşa, saldırganlığa, diktatörlük heveslerine teslim olmayacağız' dedi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan İstanbul'daki Reina gece kulübünde 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya dair açıklama yaptı. Gürkan, saldırılara ortam hazırlandığını, ülkenin güvenliksiz hale getirildiğini vurguladı.

Gürkan'ın açıklaması şöyle:

"Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde İstanbul’da bir eğlence mekanında cihatçı bir terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti. Ağır yaralılarla bu sayının artması mümkün görülüyor. Geliyorum diyen saldırı öncekilerde olduğu gibi önlenemedi. Önlemekten öte bu tür saldırıların ortamı hazırlandı. Ülkemiz izlenen politikalarla güvenliksiz bir hale getirildi. Yeni yılın ilk saatlerinde yaşanan bu katliam nasıl bir yıla gözümüzü açacağımızın mesajını verdi. Ülkemize, hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz.

Halkımızı yaşamından ve geleceğinden endişeye sevk eden, nerede ne zaman bir saldırı ile yaşamını kaybedeceğini düşündürten bir hale nasıl geldik? İnsanlar terörle gözleri kafaları bulansın, kımıldamaz hale gelsin, iktidara teslim olsun diyen, böyle bir memleket isterim diyenler kimlerdir? Sorunları değil çözmek daha da büyütüp ülkeyi yaşanmaz hale getirip, savaş bataklığında ısrar edenler; sınır ötelerinde “milli” çıkarlar arayanlar kimlerdir? Bu soruların yanıtının 15 yıldır ülkemizi “istikrarla” yöneten AKP siyaseti ve devletin başının yönettiği sermaye iktidarı olduğu herkesin malumudur.

İslam dünyasına liderlik yapacağız diyerek iktidarını savaş ve kanla büyütmek isteyen bir politikanın yanlış sonuçlarını acımasızca yaşıyoruz. Kaynağı, nedenleri, amacı, bağlantıları karartılan bir “terör” olgusuyla iktidarın sorumluluğu gizlenmek isteniyor. Vazgeçmek, ders çıkartmak, hesap vermek gibi insani olması beklenen tutumlar yerine intikam, istihbarat, daha çok şiddet arayışları topluma dayatılıyor. Terör, baskı ve şiddetin insanları daha çok sindirip, şaşırtmasından medet umuluyor.

Yeni yılın bu ilk vahşi katliamından çıkacak sonuç siyasi ve her türlü sorumluluğun iktidarda olduğu gerçeğidir. Hükümet, savaş ve terörle yaşadığımız can kayıplarını kendi yönetimlerine darbe olarak göstermeye son vermelidir. İç ve dış siyasette izlediği yanlışlardan; anti demokratik dayatmacı, tekçi, baskıcı, savaşçı, müdahaleci yönetimden vazgeçmelidir.

Teröre, savaşa, saldırganlığa, despotizme, diktatörlük heveslerine teslim olmayacağız. Yüreğimiz yansa da gözümüz kararmayacak; geleceğimizi özgür ve barışa dayalı kuracağız. 2016'dan 2017'ye tüm halkımıza yaşatılanların gösterdiği budur." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Ortaköy'deki katliamı lanetledi

SONRAKİ HABER

Reina'nın sahibi: 'İstihbarat' açıklamam yanlış anlaşılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...