30 Aralık 2016 19:38

Sosyal medyada paylaşımlarına 71 gözaltı

Mardin merkezli 13 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda sosyal medya üzerinden ‘PKK propagandası’ yaptıkları iddia edilen 71 kişi gözaltına alındı. 

Paylaş

Mardin Emniyet Müdürlüğü'hüh bazı sosyal medya hesaplarından ‘örgüt propagandası yapıldığı' iddiasıyla 13 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonla, 71 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama', 'PKK terör örgütü propagandası yapma', 'Cumhurbaşkanına Hakaret', 'Suçu ve suçluyu övme' suçlamasıyla gözaltına alındıkları belirtildi. 

Mardin Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mardin'in Artuklu İlçesi'nde 9, Kızıltepe İlçesi'nde 7, Yeşilli İlçesi'nde 1, Nusaybin İlçesi'nde 8,  Savur İlçesi'nde 1, Derik İlçesi'nde 2, Midyat İlçesi'nde 4, İstanbul'da 11, Ankara'da 3, İzmir'de 6, Adana'da 2, Konya'da 2, Şanlıurfa'da 3, Mersin'de 1, Bingöl'de 1, Van'da 1, Sakarya'da 1, Diyarbakır'da 5, Batman'da 3 şahıs olmak üzere toplam 71 kişi gözaltına alınarak, bu kişiler hakkında gerekli adli işlemlerin başlatılması için tanzim edilen açık kaynak araştırma ve tespit raporları ilgili İl/İlçe Emniyet Müdürlükleri'ne gönderildi. Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla, gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır." (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Van’da 7 ilçede 15 günlük ‘yasak’

SONRAKİ HABER

Fetih el Şam, Halep’te birkaç bölgeye saldırı düzenledi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...