29 Aralık 2016 00:28

Zafer işareti yapınca saldırıyı övmekle suçlandılar!

Mardin’e gezmek için gelen iki kişi fotoğraf çekerken zafer işareti yaptıkları için haklarında dava açıldı.

Paylaş

Mardin’de Ömer Kara ve Kamran Ali isimli iki kişi, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde zafer işareti yaptıkları için gözaltına alındı ve “Örgüt propagandası yapmak”la suçlandı. Haklarında dava açılan Kara ve Ali’nin 3 yıla kadar hapsi istenirken suçlamaya gerekçe olarak 4 gün önce yaşanan bombalı saldırı gösterildi.

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, 8 Haziran tarihindeki saldırıdan 4 gün sonra Ömer Kara ve Kamran Ali’nin emniyet müdürlüğü önünde zafer işareti yaparak fotoğraf çektirdikleri, bunun üzerine 2 polisin kimlik kontrolü yapmak istediği yer aldı. İddianameyi hazırlayan Savcı Serdal Öztürk, Ömer Kara ve Kamran Ali’nin, zafer işaretiyle fotoğraf çektirerek bombalı saldırıyı övdüğünü savundu ve “Saldırıyı bir zafer olarak gördüklerini açıkça gösterdikleri, şüphelilerin bu şekilde PKK terör örgütünün propagandasını yaptıkları anlaşılmıştır” yorumunu yaptı.

MARDİN’İ GEZMEYE GELDİLER, DAVALIK OLDULAR

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Dosya Avukatı Tugay Bek, “OHAL’le birlikte her geçen gün bizi şaşırtan yargı kararları ve iddianamelerle karşı karşıya kalıyoruz ama bu bizi son derece şaşırtan bir iddianame oldu” dedi.

Diş hekimi ve esnaf olan müvekkillerinin, olay tarihinde Urfa’dan Mardin’e gezmeye geldiğini söyleyen Bek, “Bir yerde fotoğraf çektiriyorlar. Bu sırada fotoğraf çektirirken zafer işareti yapıyorlar. Bunları izleyen polisler müdahalede bulunup Ömer Kara ve Kamran Ali’yi darbederek gözaltına alıyor. Ayrıca gözaltında da öldüresiye dövülüyorlar” dedi.

Ömer Kara ve Kamran Ali’nin gözaltında yaşadıklarının travmasını atlatamadan bir de dava şoku yaşadığını söyleyen Bek, “Şahısların ne saldırıdan haberleri var, ne de olayla ilgileri bulunuyor. Turistik geziye geliyorlar. Serbest kaldıktan sonra da bu olayı unutmaya çalışıyorlar. Öyle ki bir daha emniyet ve adliyeye gitmemek için gördükleri işkence hakkında suç duyurusunda bile bulunmuyorlar” dedi.

TAHAMMÜLSÜZLÜKTE ZİRVE

Zafer işaretinin “Terör örgütü propagandasına” delil sayılmasının hukuki hiçbir yanının olmadığını vurgulayan Bek, “Bu işaret enternasyonal bir işaret. Bir maç sonrası da bu işareti yapanları görebilirsiniz. Bozkurt, Rabia işareti siyasal bir saikle kullanılıyor olabilir ama zafer işareti enternasyonal bir işarettir. Bu işaretin kendisinin dahi muhalif bir düşünceyi temsil ettiğini varsayan polis, bu işaretin kendisine bir tahammülsüzlük gösteriyor” diye konuştu. Savcılığın da zafer işaretini örgüt propagandası olarak değerlendirmesinin tahammülsüzlükte zirve olduğunu vurgulayan Bek, “Bundan sonra herkes yalnızca iktidarın benimsediği işareti yapacak bu durumda. Umarız ki bu gençler beraat eder, işkence ve kötü muamelede bulunan polisler bu olayda ceza alır” dedi.  (Mardin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘At izi, it izi’ devam ediyor

SONRAKİ HABER

Umman, ‘Teröre Karşı İslam İttifakı'na katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...