26 Aralık 2016 07:04

Gözaltına alınan gazeteci Ömer Çelik İstanbul'a gönderildi

Gözaltına alınan kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderildi. 

Paylaş

Diyarbakır ve İstanbul'da dün gazetecilere yönelik yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan kapatılan Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik, soruşturma kapsamında İstanbul'a götürüldü. Gazetecilerin dosyasına kısıtlılık getirilip avukatları ile görüştürülmezken, hükümete yakın Sabah Gazetesi gazetecilerin “RedHack ile irtibatlı” olduğu ve “grubun algı ekibi” olduğu yönünde haber geçti. 

Gazetenin haberinde, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, RedHack isimli yasadışı hacker gurubu ile irtibatı tespit edilen bu gurubun algı ekibi olarak değerlendirilen 9 isme yönelik gözaltı ve yakalama kararı çıkardı. 5 şüpheli gözaltına alınırken 3 şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.1 şüpheli ise aranıyor” diye belirtti. 

Operasyon kapsamında kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, DİHA muhabiri Metin Yoksu, Diken muhabiri Tunca Öğreten, BirGün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve ETHA Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Derya Okatan ve Yolculuk Gazetesi imtiyaz sahibi ve sorumlu yazı işleri Eray Sargın gözaltına alındı. (DİHABER) 

ÖNCEKİ HABER

MB gecelik faizi artırdı

SONRAKİ HABER

Tarımsal üretim hızla seraya kayıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...