25 Aralık 2016 09:03

TGC: İktidar gazetecilere soluk aldırmıyor

Gazetecilerin gözaltına alınmasını değerlendiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, ‘İktidar gazetecilere soluk aldırmıyor’ dedi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), İstanbul’da ve Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarıyla 4 gazetecinin daha gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gece saatlerinde İstanbul’da ve Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarıyla Diken Yazarı, Gazeteci Tunca Öğreten, DİHABER Haber Ajanası Diyarbakır Haber Şefi Ömer Çelik, DİHABER Muhabiri Metin Yoksu ve BirGün Gazetesi Çalışanı Mahir Kanaat gözaltına alınmıştı.

‘HALKIN HABER ALMA HAKKI ENGELLENİYOR’

Gazetecilere yönelik operasyonlara ilişkin Evrensel’e değerlendirmelerde bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, operasyonlarla halkın habere ulaşmasını engellemek istediklerini söyledi. Olcayto, “Türkiye’de içerde ve dışarıda pek çok sıkıntı yaşanırken anlaşılıyor ki gazeteciler iktidarın ve iktidarın ilan ettiği OHAL’in hiç gündeminden düşmüyor. Yine 4 gazeteci arkadaşımız çeşitli gerekçelerle gözaltına alındı. Hem sosyal medyada hem basında çalışan arkadaşlarımıza soluk aldırmıyor iktidar. Gazetecilerin etrafındaki çember gittikçe daralıyor. Biz Türkiye’de vicdan özgürlüğünden, düşünce ve ifade özgürlüğünden söz ederken, halkın haber alma kanalları da habire tıkanıyor, kısıtlanıyor. Bu durumun çok devam edeceğini zannetmiyorum” dedi.

Son dönemde yaşanan hemen tüm olaylarda yasakların getirildiğini hatırlatan Olcayto, “En ufak bir şey olduğunda hemen yasak konuluyor, mahkeme kararı ile yasak konuluyor, OHAL dolayısıyla yasak konuluyor, dolayısıyla haberi yazamıyorsunuz. Artık Türkiye’de yazılamayan şeyler konuşuluyor. Aslında bu kendileri için de yanlış bir şey, çünkü bu defa da tevatürler başlıyor. Siz gerçekleri öğrenemeyince uydurulan bir takım şeylere inanmanız gerekiyor. O nedenle haberin serbest kalması, haberin özgür kalması iktidarı da rahatlatan bir olay olması gerekiyor. Ama demek ki kendi bir takım icraatlarını örtmek istiyorlar, yani yanlışlarını örtmek istiyorlar” dedi.  Olcayto, yaşanan sürecin dayanışma ile aşılacağını belirtti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meteorolojiden Akdeniz ve İç Anadolu için kar uyarısı

SONRAKİ HABER

Katiller af diledi, Şili halkı ayaklandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...