23 Aralık 2016 21:44

Filistin: İsrail politikasına büyük bir tokat

Filistin, BMGK'nin İsrail'in yasa dışı yerleşimlerinin durdurulmasına yönelik kararının ardından ilk açıklamasını yaptı.

Paylaş

Filistin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerinin ‘derhal ve tamamen’ durdurulmasını talep eden kararını, İsrail politikasına büyük bir tokat olarak nitelendirdi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Redine, yaptığı yazılı açıklamada, "BMGK'nin kararı, İsrail politikasına büyük bir tokattır" dedi. İsrail'in yasa dışı yerleşim birimlerinin uluslararası düzeyde kınandığını belirten Redine, iki devletli çözüme güçlü destek verildiğini kaydetti.

Sputnik'in haberine göre Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat ise kararın, BMGK'den çıkan en önemli kararlardan biri olduğunu vurguladı. Filistin resmi televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bu tarihi bir karar, barış ve güvenliğin zaferidir. Karar, barış ve güvenliğin, yerleşim birimleri, adam öldürme, abluka ve terörle değil, işgalin sona ermesi, Filistin devletinin kurulması ve askıda kalan sorunların çözümüyle gerçekleşeceği konusunda uluslararası görüş birliğini yansıtıyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail kızdı: Senegal ve Yeni Zelanda elçileri geri çağrıldı

SONRAKİ HABER

Haribo işçileri yoğun çalışmaya tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...