23 Aralık 2016 12:32

AKP, Er Sefter Taş'la ilgili soruya 1 yıldır cevap vermemiş

HDP milletvekili Mehmet Emin Adıyaman'ın, IŞİD tarafından yakılarak öldürüldüğü iddia edilen Er Sefer Taş'la ilgili sorusuna 1 yıldır cevap verilmedi.

Paylaş

IŞİD tarafından yakılarak öldürüldüğü iddia edilen 23 yaşındaki Er Sefer Taş'ın akıbetine ilişkin HDP milletvekili Mehmet Emin Adıyaman'ın verdiği soru önergesine bir yıldır yanıt verilmediği ortaya çıktı.  

IŞİD'in TSK mensubu olduğu belirtilen 2 askeri yakarak katlettiği iddiasına ilişkin Savunma Bakanlığı “İnceliyoruz” derken, HDP'nin bir yıl önce verdiği soru önergesi yanıtlanmadı. HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, 1 Aralık 2015'te dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması için soru önergesi verdi. Adıyaman, geçen yıl verdiği önergede, Er Sefer Taş'ın yaşayıp yaşamadığını, askerin kurtarılması için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını sormuştu. Adıyaman, 20 gün önce de konuyu sorduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın kendisine sadece "Seni bilgilendireceğiz" dediğini açıkladı.

MUHALEFETE BİLGİ VERİLMİYOR

Milletvekillerinin Başbakanlık veya ilgili Bakanlığa gönderdiği soru önergelerinin en geç 15 gün içinde cevaplandırılması gerekiyor. Ancak bu süre ayları buluyor, hatta birçok soruya da yanıt verilmiyor. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın önceki günlerde basına da yansıyan verdiği bilgiye göre, 28 Kasım 2016 itibariyle Başbakanlık ve Bakanlıklara toplam 9 bin 213 soru önergesi gönderildi. Bu önergelerin 4 bin 199’una yanıt verilmedi. Bu yaklaşık 2 sorudan birine yanıt verilmediği anlamına geliyor.

POLİS ‘YAŞASIN IŞİD’ DEDİ Mİ?

Hükümetin IŞİD ile ilgili yanıtsız bıraktığı bir soru da Van'da bir gösteriye müdahale eden polisin eylemcilere “Yaşasın IŞİD” diye bağırdığı iddiası. Dönemin HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş'ın 8 Ekim 2014 tarihinde yine dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yönelttiği soru önergesinde “Başkale ilçesinde gösterici gruba müdahale eden ve 'Yaşasın IŞİD' sloganı atan grup bakanlığınız personeli midir? Göstericilere karşı slogan atmak gibi bir görevi hangi sıralı amirlerden almışlardır” denilmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asker Safter Taş'ın ailesi: İnanmak istemiyoruz

SONRAKİ HABER

İstismar nedeniyle gözaltına alınan öğretmene tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...