Berlin saldırısının zanlısı Anis Amri İtalya’da öldürüldü

Pazartesi günü Berlin'de 12 kişinin öldüğü Noel pazarına TIR’la saldırının zanlısı 24 yaşındaki Tunuslu Anis Amri Milano'da öldürüldü.

23 Aralık 2016 09:35
Paylaş

Pazartesi günü Berlin'de 12 kişinin öldüğü Noel pazarına TIR’la saldırının zanlısı 24 yaşındaki Tunus vatandaşı Anis Amri'nin bu sabaha doğru İtalya'nın Milano kentinde öldürüldüğü açıklandı.

İtalya İçişileri Bakanı yetkilileri tarafından verilen bilgiye göre Amri'nin sabaha doğru kimlik kontrolü sırasında öldürüldüğü belirtildi. Yapılan parmak izinde öldürülen kişinin Berlin saldırısını düzenleyen Amri olduğu doğrulandı. Alman güvenlik birimleri, saldırı sırasında kullanılan tırda Amri'nin parmak izini ve geçici oturum kimliğini bulmuştu.

İtalya tarafından yapılan açıklamada Amri'nin öldürüldüğü belirtirken Almanya hükümeti son ana kadar temkinli yaklaşmayı tercih etti. Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulricke Demmer, konuyla ilgili kendilerine ulaşan resmi bir bilginin olmadığını söylemekle yetindi.

GECE SAAT 04.00'TE KİMLİK KONTROLÜ

Alman ve İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Amri gece saat 04.00'te Milano'nun Sesto San Giovanni semtinde tren istasyonuna yakın bir yerde öldürüldü. Polisin kimlik sorması üzerine sırt çantasından silahını çıkararak “Allahü Ekber” diye bağırmaya başlayarak polise ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine Amri olay yerinde öldürüldü.

Çıkan çatışma sırasında bir polis hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İtalyan polisinin verdiği bilgiye göre Amri, Berlin'deki saldırıyı gerçekleştirdikten sonra trenle önce Fransa'ya gitti. Oradan da Turine, sonra gece saat 01.00'de Milano'ya geçtiği tespit edildi.

İTALYADAN ALMANYA'YA GELMİŞTİ

2011'te Tunus'tan İtalya'ya geçerek iltica eden Amri, önce Sicilya'da kalmış, oradan da Palermo'ya geçmişti. Burada karıştığı kundaklama, adam yaralama ve hırsızlık olayları nedeniyle 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cantania ve Palermo'da cezasını çektikten sonra 2015'yılında Almanya'ya geçmişti.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Kleve kasabasına iltica başvurusu yapan Amri'nin şiddete yatkın ve radikal dinci görüşlere sahip olduğu tespit edilmişti. İltica başvurusu reddedilmişti. Tunus makamlarından vatandaşı olduklarına dair belgeler gelmediği için sınırdışı edilemediği için geçici oturum izniyle kalıyordu. (Köln/EVRENSEL)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Amed Sportif binasına Şeyhmus için taziyeler kabul ediliyor

SONRAKİ HABER

Chelsea rekor transferi duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa