22 Aralık 2016 13:50

Bekaert’ta grev sona erdi

Bekaert grevi, 15. gününde sona erdi. Edinilen bilgiye göre anlaşmayla işçilerin saat ücretine ilk yıl için 1.5 lira artış yapılacak.

Paylaş

Bekaert grevi, Birleşik Metal-İş Sendikası yönetimi ile patron ile arasında anlaşma sağlanması üzerine, 15. gününde sona erdi. Edinilen bilgiye göre anlaşmayla işçilerin saat ücretine ilk yıl için 1.5 lira artış yapılacak.

Sendika yönetimi, “Greve tamam mı, devam mı?” diye sormak için işçileri sendikanın Kocaeli Şube binasında bir araya getirdi. İşçilerin verdiği bilgiye göre toplantıda, patronun saat ücretine 1,5 liralık zam önerdiği, bu teklifle birlikte greve devam edip etmeme yönünde işçilerin görüşlerine başvurulacağı belirtildi. Yapılan oylamanın ardından işçilere grevin bitirilmesi görüşünün ağırlık kazandığı söylendi. Greve devam etme yönünde görüş bildiren işçiler bu duruma tepki gösterirken, bazı işçiler ise toplantıyı terk etti.

Bekaert’ta patron, toplusözleşme masasına, işçi ücretlerine yıllık yüzde 11 oranında zam teklifiyle oturmuştu. Yıllık yüzde 21 zam isteyen işçiler ise patronun dayatması karşısında 8 Aralık’ta greve çıktılar. İşçilerin 15 gündür sürdürdüğü grev dün sona ererken, Birleşik Metal-İş yöneticileri Bekaert patronundan randevu alındığını ve bir görüşme gerçekleştirileceğini söylemekle yetindi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'deki gözaltılar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Lozan’ın kayıplarına üzülen bir milletiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...