21 Aralık 2016 10:11

Veteriner hekim: Tilkinin ayakta donması mizansen gibi

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bayburt’ta bir tilkinin ayakta donmasının mizansen gibi göründüğünü ifade etti.

Paylaş

Sinem UĞURLU
İstanbul

Bayburt’ta bir tilkinin karda yürürken donarak öldüğü yönündeki haberi değerlendiren İstanbul Veteriner Hekimler Odası İl Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, “Ben biraz mizansen gibi görüyorum, Eğer hayvan dizlerine kadar kara batmadıysa, kar ona destek olmadıysa, yürürken donarak öldüğüne inanmıyorum” diye konuştu. 
     
Soğukların bastırdığı Bayburt’ta bir tilkinin ayakta donarak öldüğüne dair görselle birlikte haberi paylaşıldı. Kentte yayın yapan bir internet sitesine ait haberde, Bayburt’ta böyle bir durumla ilk defa karşılaşıldığı aktarıldı. 

Tilkinin yürürken donmasının mümkün olup olmadığını İstanbul Veteriner Hekimler Odası İl Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan’a sorduk.

Prof. Dr. Murat Arslan, tikinin ayakta donarak ölmesi olayının mizansen gibi durduğunu ifade etti. 

'DENGESİ BOZULUR'

Arslan, durumun fizik kurallarına aykırı olduğunu ifade ederek, hayvanın donarak ölmesi durumunda yere düşüp can çekişeceğini, son solunum yaptığı sırada da kendisini zorladığı için vücut titremeleri meydana geleceğini ve dolayısıyla da dengesi bozulup yere düşeceğini söyledi. 

Hayvanın yürürken öyle kalmış olmasının düşük bir olasılık olduğunu söyleyen Arslan, “Ben biraz mizansen gibi görüyorum, çevresinde ayak izleri de var zaten. Eğer hayvan dizlerine kadar kara batmadıysa, kar ona destek olmadıysa, ben yürürken donarak öldüğüne inanmıyorum kişisel olarak” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Fotoğraflarla Şehmus Özer

SONRAKİ HABER

KESK'in 21 Aralık eylemine Adana'dan destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...