21 Aralık 2016 10:05

Son üyemiz geri dönene kadar mücadele edeceğiz

İzmir'de kamu emekçileri, ihraç edilen ve açığa alınan son üyeleri iş başı yapana kadar mücadele edeceklerini vurguladılar. 

Paylaş

İstanbul'dan Ankara'ya yapılacak yürüyüş öncesinde İzmir'de açıklama yapan kamu emekçileri, ihraç edilen ve açığa alınan son üyeleri iş başı yapana kadar mücadele edeceklerini vurguladılar. 

KESK Genel Merkezi'nin İstanbul'dan Ankara'ya başlattığı ve ağırlıkla OHAL KHK'leri ile ihraç edilmiş kamu emekçilerinin de katılacağı yürüyüş için İzmir'de KESK Şubeler Platformu basın açıklaması yaptı. Konak Eski Sümerbank önünde gerçekleşen eyleme emek ve demokrasi güçlerinin temsilcileri de katılarak destek verdi. 

AYDINLIK TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜNE DÖNÜŞTÜRME ÇAĞRISI

Basın metnini okuyan Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, darbe girişimi bahane edilerek kamunun tasfiye politikalarına hız verilmesini kabul etmediklerini belirterek "KESK’in bu yürüyüşü AKP karanlığına karşı bir yürüyüştür. Bu yürüyüşü emekten, barıştan, özgürlükten yana olanların desteğiyle büyütmek önemlidir. Bu yürüyüşü KESK’in yürüyüşü olmaktan çıkarıp, AKP karşıtı olanların AKP karanlığına karşı aydınlık bir Türkiye yürüyüşüne dönüştürmek için tüm ötekileri yürüyüşe katkı sunmaya çağırıyoruz. AKP’nin faşizmine tek adam diktatörlüğüne dur diyenleri yürüyüşe destek olmaya çağırıyoruz. Zafer direnen emekçinin olacak" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Ayşegül Terziye saldırı tekil ve münferit bir olay değildir

SONRAKİ HABER

Ankara'da emekçi yürüyüşü ile dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa