20 Aralık 2016 22:47

Masum görgü tanığı nasıl şüpheliye dönüştü?

Berlin'de Noel pazarına saldırı sonrası Pakistanlı mültecinin nasıl 'şüpheli' sanılarak gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de, bir TIR'ın Noel pazarına dalması ve 12 kişinin yaşamını yitirmesi sonrası Pakistanlı mültecinin nasıl gözaltına alındığına dair ayrıntılar netleşti. 23 yaşındaki Naved B. 1 güne yakın süren gözaltının ardından yeterli delil olmadığı için serbest bırakılmıştı.

The Guardian'dan Kate Connoly'nin "Masum bir görgü tanığı nasıl yanlışlıkla gözaltına alındı" başlıklı haberinde Pakistanlı mültecinin öncelikle şoför koltuğundan dışarı çıkarak kaçtığı ve kalabalık içerisinde kendisini takip eden bir kişi tarafından kovalanarak polis tarafından yakalandığı iddiasının yayıldığı hatırlatıldı.

Ardından görgü tanığının şüpheliyi TIR'dan çıkarken gördüğü, kısa süre takip ettiği daha sonra da izini kaybettiği öne sürüldü. Naved B. bu ilk görgü tanığı ifadesiyle gözaltına alınmıştı. Ancak gözaltında geçen yaklaşık 1 günün ardından aleyhinde delil bulunamadığı ve şüpheli olmadığı açıklandı.

Naved B. ise olay yerinde olduğunu doğruladı ve şüpheli sanılabileceği korkusuyla bölgeden kaçtığını ifade etti.

Öte yandan The Guardian'dan Philip Oltermann, saldırı sonrası mültecilerin yaşadığı endişeye dair bir haber yaptı. 26 yaşındaki İbrahim Sufi'nin şu sözleri dikkat çekiciydi: "Alman halkının terörist saldırı sonrası bizi nasıl göreceğine dair endişeliyiz. Almanlara mesajım: Herkesten şüphelenmeyin, genelleme yapmayın."

Berlin polisinin saldırıyı gerçekleştiren TIR'ın olay yerinde daha önce keşif yaptığı bilgisini edindiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci evinde yangın: 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Obama'dan okyanusta petrol ve doğal gaz sondajı yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...