20 Aralık 2016 12:01

Hakkari’de neredeyse seçilmiş bırakmadılar

Hakkari’nin ilçe belediyelerine kayyım atandı; milletvekilleri tutuklandı. Kentte neredeyse seçilmiş isim kalmadı.

Paylaş

HDP’li 3 milletvekilinin tutuklu bulunduğu Hakkari’de yine tutuklanan belediye eş başkanları ile birlikte neredeyse hiç seçilmiş kalmadı. Yapılan tutuklamaların yanı sıra belediyelere atanan kayyımlarla halk idaresi seçilmişlerin elinden alınarak atanmışlara verildi.

Belediye Eş Başkanları Ruken Yetişkin ve Tacettin Safalı’nın bir yıl önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı Yüksekova Belediyesi’nin göreve seçilen yeni Belediye Başkanı Adile Kozay da tutuklanarak yerine kayyım atandı.

REKOR OYLA SEÇİLEN İRADEYE KAYYIM

Son yerel seçimlerde DBP’nin yüzde 86,6’lık rekor bir oy oranı ile kazandığı Yüksekova Belediyesi’ne, İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı kayyım olarak atandı. Belediye eş başkanlarının yanı sıra birçok belediye meclis üyesinin de bakanlık tarafından görevden uzaklaştırıldığı Belediye, kısıtlı imkanlara rağmen bugüne kadar çalışmalarını sürdürdü.

‘ATANMIŞLAR BU İRADEYE SAYGISIZLIKTIR’

Kürt siyasetinin darbe girişimi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen HDP Yüksekova Eş Başkanı Fikret Tugut, “Şu an Hakkari’nin bütün seçilmişleri cezaevinde. Bu halk bu insanları iradesi ve vicdanı ile seçti. Maalesef Türkiye’de hukuk işletilmiyor. Atamalar bu iradeye saygısızlıktır” dedi.

‘KÜRT HALKININ SEÇTİĞİNİ KABUL ETMİYOR’

Atanan kayyımın ilçe halkını temsil etmediğini vurgulayan Turgut, “Hiçbir suçu olmayan belediye başkanımız tutuklandı. Bu iradeye saygısızlıktır. ‘Kürt halkının seçtiği muhtarı, vekili, belediye başkanını kabul etmiyorum’ anlamına geliyor. Biz hiçbir zaman kayyımlara ve tutuklamalara boyun eğmeyeceğiz ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den Meclis 'te 'Genel Görüşme' talebi

SONRAKİ HABER

Rusya’dan gelen ekip, suikast yerinde incelemelerde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...