20 Aralık 2016 01:00

Portekiz'de deniz gören evlerin mülk vergisi artırılacak

Portekiz'de yeni yasayla mülk vergisinin belirlenmesine yeni kriterler getirildi. Buna göre vergi oranları artacak ya da düşürülecek.

Paylaş

Portekiz'de deniz gören ya da güneş alan evlerde oturanların mülk vergisi yüzde 20'ye kadar artırılabilecek. Mezarlığa yakın evlerde ise vergiler yüzde 10 azaltılabilecek.

Pazartesi günü kabul edilen mülk vergisi değişikliklerine göre söz konusu artış ya da azalış, yerel konseyin kararına bağlı olacak.

İktidardaki sosyal demokrat çizgideki Sosyalist Parti'nin Sözcüsü Joao Galamba, değişikliğin toplumsal adaletin gereği olduğunu söyledi. Galamba, "İnsanlar, bodrumda oturan birisiyle, en üst katta harika manzaralı bir evde oturan kişi aynı vergiyi ödeyince buna itiraz ediyor" dedi.

Tüketiciler Birliği mensubu vergi uzmanı Ernesto Pinto, "Bu uygulamaya tamamen karşıyız. Kriterler sübjektif temellere dayanıyor. Bir evin manzarasının güzelliği herkese göre değişebilir" dedi.

Mülk Sahipleri Ulusal Birliği Başkanı Antonio Farias Marque ise "Görünen o ki bir sonraki adam aldığımız nefese vergi kesmek olacak" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Birlikte ve kararlı bir mücadele bizi kazanıma götürecek!

SONRAKİ HABER

Suriye: Halep tasarısının amacı yabancı ajanları kurtarmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...