19 Aralık 2016 20:47

Büyükelçiyi suikastla öldüren Polis Altıntaş kimdir?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u suikastla öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın örgütsel bağlantıları araştırılıyor.

Paylaş

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Çankaya Belediyesi'ne ait Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katıldığı sergi açılışında suikastla yaşamını yitirirken gözler saldırgana çevrildi.

TEKBİR GETİRDİ, 'HALEP İÇİN' DEDİ

Tekbir getiren ve "Halep'i unutmayın, Suriye'yi unutmayın" diyen saldırganın 1994 Söke doğumlu, 2,5 yıldır Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğu kısa süre içerisinde öğrenildi.

AİLESİ GÖZALTINDA

 “Halep'te çocukları öldürdünüz bunun intikamını alacağız. Benim buradan ancak ölüm çıkar” diyen ve olay yerindeki çatışmada öldürülen Altıntaş'ın babası, annesi ve kız kardeşinin de aralarında olduğu 5 kişi Söke'de gözaltına alındı.

Saldırgan Altıntaş'ın yakınlarının sabah saatlerinde Ankara'ya götürülerek burada sorgulanacağı öğrenildi.

Bu arada Altıntaş ailesinin evinde yapılan aramalarda bilgisayarlara, cep telefonlarına el konuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Altıntaş'ın, bağlantılı olduğu kişiler ve örgütlerle ilgisinin araştırıldığını açıkladı.

İZMİR RÜŞTÜ ÜNSAL POLİS OKULU MEZUNU

Altıntaş, liseyi bitirdikten sonra 2012 yılında İzmir Buca'daki Rüstü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'na girdi, 2 yıllık eğitimin ardından da 2014 yılında mezun oldu.

Altıntaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2014 Konya ve 1 Şubat 2015 Bursa seyahatlerinde de görevde olduğu belirlendi.

ERDOĞAN'IN BAŞDANIŞMANINDAN 'FETÖ' İDDİASI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, saldırganın 'FETÖ' ile bağlantılı olduğunu öne sürdü. Çevik, FETÖ'nün Rus uçağının düşürülmesinde de rol oynadığını iddia etti.

Sputnik'e konuşan Çevik,  Türkiye ve Rusya arasında pek çok alanda gelişmeye devam eden ikili ilişkilerin Batı'da kızgınlık yarattığını, özelikle ABD ve Almanya'nın buna katlanamadığını söyledi. Çevik'in ifadeleri şöyle:  "Elbette, Halep'teki mükemmel Türk-Rus işbirliği bu suikasti tetikleyebilecek pek çok insanı rahatsız ediyordu. Zaten tüm alanlardaki işbirliğimizi sabote etmeye çalışıyorlar. Bu işbirliğini Batının çıkarlarını zedeleyecek bir güç olarak görüyorlar. ABD'liler de son günlerde Rus-Türk işbirliğinin Suriye'de Washington yönetimini devre dışı bıraktığını söyleyerek kendi yönetimlerini eleştirmeye başlamıştı."

GÜLEN: İDDİALAR GÜLÜNÇ

Öte yandan Fethullah Gülen ise suikastla bağlantılı olduğu iddiasının gülünç olduğunu söyledi. Gülen'in danışmanlarından Alp Aslandoğan, Reuters'e yaptığı açıklamada, "Bir Türk güvenlik yetkilisi tarafından dile getirilen ve Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesiyle Gülen cemaati arasında bağ olduğuna dair iddiayı gülünç buluyoruz" dedi. Aslandoğan ayrıca "Sayın Gülen, ayrıca bu haince saldırıyı en güçlü duygularla kınamaktadır" ifadelerini de kullandı. (HABER MERKEZİ)

RUS BÜYÜKELÇİ KARLOV SİLAHLI SALDIRIDA ÖLDÜRÜLDÜ

ÖNCEKİ HABER

Mevlüt Çavuşoğlu: Lavrov'la sabah 11'de görüşeceğiz

SONRAKİ HABER

IMF Başkanı Christine Lagarde şuçlu bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...