01 Haziran 2012 17:18

Çocuk tutuklu kendini yaktı

Maltepe Çocuk Cezaevinde tutulan 16 yaşındaki V.T., cezaevindeki baskılara dayanamayarak kendisini yaktığı ileri sürüldü. Ağabeyi Resul T., kardeşinin cezaevinde artan baskıları protesto etmek ve adli suçluların içerisine gönderilme tedirginliği yaşadığı için kendisini yaktığını söyledi.Maltepe Çocuk ve Gen&cce

Çocuk tutuklu kendini yaktı
Paylaş
İbrahim Aslan

Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, daha önce özellikle siyasi nedenlerle tutuklu bulunan çocuklara yönelik uygulamalar ve çocukların adli tutukluların içerisine konulmasıyla gündeme gelmişti. Adli tutukluların koğuşlarına verilen arkadaşları için açlık grevi yapan siyasi tutuklu çocukların eylemi ile gündeme gelen cezaevinde yeni bir skandal daha yaşandı.

1 Mart 2012 tarihinde gözaltına alınan ve “örgüt yöneticiliği” iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki V.T., dün Kartal Çocuk Mahkemesinde duruşmaya getirilirken ailesi, V.T’nin ayaklarının bandajlı olduğunu ve üzerinde sadece eşofmanları bulunduğunu gördü. Kardeşinin durumunu bu şekilde gören ve askerler ile tartışan ağabeyi Resul T., V.T’nin ayaklarında bandajlı bir fotoğrafını ve cep telefonu ile askerler arasında götürülürken çekilmiş kısa bir görüntüsünü DİHA’ya ulaştırdı. Görüntülerde, 16 yaşındaki V.T.’nin askerler arasında yürümekte zorlandığı görülürken, kardeşinin durumuna ilişkin Resul T. bilgi verdi: “Cezaevindeki siyasi çocukların bazıları tahliye edildi, bazıları ise 18 yaşını aştığı için yetişkinlerin bulunduğu cezaevine gönderildi. En son 4 kişi kalmışlardı koğuşta. Şimdi yeni tahliyeler olmuş ise, bir ya da iki kişiye düştüler. Onlar da sayıları azalınca ‘Bizi de adlilerin içerisine verecekler’ tedirginliği yaşıyor. Sayı azaldığı için adlilerin içerisine gönderilebilirler.”

Kardeşinin bugün Kartal Çocuk Mahkemesinde duruşması olduğunu belirten Resul T, orada gördüklerini ve yaşananları ise, şöyle dile getirdi: “Mahkemeye getirdiklerinde ayaklarının bandajlı olduğunu gördüm. Bunu görünce askerlere kızdık, ‘bu nedir’ diye sorduk. Askerler ise ‘kendisi yaptı’ dediler. Daha sonra kardeşim cezaevinde baskıların arttığını ve baskılara karşı kendi bedenini ateşe vermek istediğini söyledi” Kardeşimin durumu ile ilgili İnsan Hakları Derneğine başvurduk.” (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kürtaj tartışmasına üniversiteden kampanyalı yanıt

SONRAKİ HABER

SGBP: Yasak cinayettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa