19 Aralık 2016 08:47

Belediye başkanı skandal kitabı savundu

Kütahya Belediye Başkanı AKP’li Kamil Saraçoğlu skandal kitabı savunarak ‘Sürdürülebilir evliliklere destek olmak için yaptık’ dedi.

Paylaş

Kütahya Belediye Başkanı AKP’li Kamil Saraçoğlu, yeni evlenen çiftlere dağıttığı ve içeriğinde hem yasalara hem de bilime aykırı ifadeler yer alan “Evlilik ve Aile Hayatı” adlı kitabı savundu. Saraçoğlu, kitabı sürdürülebilir evliliklere destek olmak amacıyla dağıttıklarını iddia etti. 

Saraçoğlu kitapta yer alan skandal nitelikteki ifadeleri ise “Ayet, hadis ve bilimsel araştırmalara dayandırılmış çalışmalardan oluşmuştur” diyerek savundu.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediye olarak yeni evlenen çiftlere dağıttıkları ve çok eşliliği öven, çocuk yaşta evlendirmeyi teşvik eden, akraba evliliğine ilişkin tıbbi açıklamaları “güvenmeyiniz” diyerek itibarsızlaştıran, “ilişki sırasında konuşursan çocuğun kekeme olur” gibi pek çok hurafenin yer aldığı, erkeğin eşini dövmesinin yararlı olduğunu anlatan kitabı savundu.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLİLİĞİN’ KOŞULU KADININ KÖLELİĞİ Mİ?

Belediyenin resmi internet sitesinde konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Saraçoğlu, Hasan Çalışkan’ın yazdığı kitapla ilgili bugüne kadar hiçbir şikayet almadıklarını söyleyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kütahya Belediyemizin evlendirme memurluğu tarafından evlenen çiftlere; evlilik hayatlarında rehber edinmeleri bilmedikleri konularda okuyup öğrenmeleri için ve diğer bir sebep ise son yıllarda boşanmaların artmasından dolayı sürdürülebilir evliliklere destek olmak amacıyla ‘İslam’da Evlilik ve Aile Hayatı Rehberi’ kitabını hediye ediyoruz. Bahse konu olan kitabı 2014 yılından itibaren hediye etmeye başladık. Bu kitabın Belediye olarak basımını biz gerçekleştirmiyoruz, bir kitapevinden satın alarak nikahlarda hediye olarak veriyoruz. Kitabın içeriği ise yoruma açıktır. Ayet, hadis ve bilimsel araştırmalara dayandırılmış çalışmalardan oluşmuştur. İlgili bakanlığın ve Diyanet İşleri Başkanlığının izniyle yaklaşık 20 yıldır piyasada bütün kitapevlerinde bulunabilen, basım ve dağıtılmasında herhangi bir sakınca olmayan bir kitaptır. Bugüne kadar kitap hediye ettiğimiz hiçbir hemşehrimizden de şikayet almadık.” (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da doğalgaza gizli zam mı yapıldı?

SONRAKİ HABER

OHAL'de hapishanelere yılbaşı postası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...