19 Aralık 2016 08:23

Ankara'da doğalgaza gizli zam mı yapıldı?

Ankaralılar aynı miktarda paraya daha az miktarda doğalgaz aldıklarını iddia ediyor. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz iddiaları Meclis’e taşıdı.

Paylaş

Ankara’da doğalgaza “gizli zam” yapıldığı iddialarını Meclis'e taşıyan CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz,  Başbakan Binali Yıldırım'a “Başkentgaz’ın Ankaralılara gizli zam yaptığı ve aynı ücretlerin verilmesine rağmen doğalgazda metreküp kaybıyla eksik gaz verdiği iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek, iddialar yanıt aradı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın 1 Ekim’de doğalgaza yüzde 10 oranında indirim yapılacağını açıkladığını, Ankara’da bu indirimin uygulanıp uygulanmadığını soran Yılmaz, “Başkentgaz’ın Ankaralılar’a gizli zam yaptığı ve aynı ücretlerin verilmesine rağmen doğalgazda metreküp kaybıyla eksik gaz verdiği iddiaları doğru mudur?” sorusunu yöneltti.

“İddia doğru ise sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Vatandaşlara verilen eksik gaz iade edilecek midir?” diyen Yılmaz, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin 2002 tarihinden bu yana  gaz bedeli, abonelik ücreti, açma-kapama, yatırım, hizmet ve diğer kalemleri adı altında yurttaşlardan aldığı paranın açıklanmasını istedi. Yılmaz ayrıca “Başkentgaz’ın doğalgaz abonesi olmak isteyen vatandaşlardan aldığı 501 lira 50 kuruş abonelik ücretinin alınmaması için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor'da devre arası transferleri

SONRAKİ HABER

Belediye başkanı skandal kitabı savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...