18 Aralık 2016 14:10

'Gün birlikte olma günü'

Ankara'da eğitim sistemi ve kamudan ihraçlara ilişkin panelde eğitimciler, HDP ve CHP'li milletvekilleri birlikte mücadele çağrısında bulundu.

Paylaş

Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan panelde HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Ezilen, haksızlığa uğrayan, azınlıklar olarak kendi iç tartışmalarımızı bırakıp bu zulüm karşısında birleşmeliyiz” derken, CHP PM üyesi Gaye Usluer de "Gün birlikte olma günüdür” dedi. 

Ankara'nın Mamak ilçesinde eme ve demokrasi güçleri "Eğitime yönelik saldırılar, proje okulları, kamuda ihraç ve OHAL uygulamaları" başlığında panel düzenledi. Hacıbektaşi Veli Cemevi'nde yapılan panele Eğitim Sen eğitim uzmanı Erkan Aydoğanoğlu, HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer ve akademisyen Ozan Değer katıldı. Eğiti sisteminin giderek niteliksizleşmesine ilişkin konuşan hakkında konuşan Erkan Aydoğanoğlu, "Ülkede  kamusal eğitim var ama  sadece imam hatiplere ve yurtlara var. Bu gibi yerlere giden yoksul emekçi çocuklarıdır. Eleştirmeyen sorgulamayan gençler yaratarak itaat eksenli bir eğitim sistemi planlanıyor" dedi. Öğrencilerin bu zihniyete teslim edilmesinden kaygı duyduğunu belirten Aydoğanoğlu, katılımcıların "Buna karşı mücadelede nasıl birlik olunmalı" sorusuna ise "Asgari taleplerde birleşmeliyiz. Onlar azınlık ve örgütlüler bizlerde birleşerek örgütlenmeliyiz" şeklinde yanıt verdi. 

'ZULÜM KARŞISINDA BİRLEŞELİM'

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Ülkenin birliğinin dini kisvelerle sağlanmaya çalışıldığını ifade etti. Bilgen, “Cizre'de, Sur'da 'terörle mücadele ediyoruz' diyorlar, oradaki sivil halkın yıkılan evlerinin altından özel eşyalarını almaya çalışırken hafriyatın dahil satıldığını öğreniyoruz. Bunları terörle mücadele dediği şey bu işte.  Ezilen, haksızlığa uğrayan, azınlıklar olarak kendi iç tartışmalarımızı bırakıp bu zulüm karşısında birleşmeliyiz. Birlikte mücadele etmekten, omuz omuza durmaktan başka çaremiz yok"dedi.  Konuşmasını birlik çağrısı yaparak tamamladı” diye konuştu.

'ANAYASAYI DEĞİL, REJİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR'

CHP PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer ise Anayasa değişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidarın 12 Eylül Anayasasını değiştirmek gibi bir niyeti olmadığını belirten Usluer, rejimin  değiştirilmek istendiğini söyledi. Bunun da yargının, yasamanın, yürütmenin, atamaların bağlanmak istediği tek adam rejimi olduğunu vurgulayan Usluer, "Gün birlikte olma günüdür. Düşman tektir ve biz demokrasi ve içi dolu bir barış talebiyle farklılıklarımızla bir bütün olmalı ve AKP'yi ortadan kaldırmalıyız" diyerek referanduma katılma ve referandumda birlik olma çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de Emek Sanat Atölyesi kuruluşunu ilan etti

SONRAKİ HABER

Antalya’da kentsel dönüşüm yüzlerce kediyi kimsesiz bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...