17 Aralık 2016 08:39

Suruç’taki düğünlerde siyasi parça çalma yasağı

Suruç’da, düğünlerde sahne alan müzisyenlere siyasi parça çalma yasağı getirildi

Paylaş

Urfa'nın Suruç ilçesinde sahne alan müzik gruplarına, siyasi parça çalma yasağı getirildi, aksi şekilde davrananlara ise 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan işlem yapılacağı bildirildi.

Suruç'ta siyasi içerikli müziklerin çalındığı gerekçesiyle ilçedeki müzik gruplarına Suruç Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince uyarı yazısı gönderildi. İlçede düğün salonlarında ve sokaklarda müzisyenlik yapan gruplara gönderilen resmi yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Suruç ilçesinde düğünlerde müzik çalan müzisyenler 14.12. 2016 günü saat: 14.00'da İlçe Emniyet Müdürlüğümüz hizmet binasına çağrılarak düğünlerde hiçbir suretle siyasi içerikli terör örgütlerini ve üyelerini övücü her türlü sözlü ve sesli müzik çalmayacaklarını ve söylemeyeceklerini aksi takdirde haklarında Terör Örgütünün propagandasını yapmaktan işlem yapılacağının sorumluluğunu aldıklarını imzaları karşılığında tebellüğ ettiklerine dair, bu tebliğ tebellüğ tutanağı tarafımızdan tanzimle imza altına alındı.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

OHAL koşullarında gazetecilik ve ifade özgürlüğü tartışıldı

SONRAKİ HABER

MMO: Teröre alışmayacağız, barışı savunacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...