16 Aralık 2016 11:32

‘Faili belli davanın peşini bırakmayacağız!’

'Dargeçit JİTEM' davasının sanıklarından Mehmet Tire'nin olayla ilgisinin olmadığını söylemesine ailelerden yanıt geldi.

Paylaş

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, 29 Ekim 1995 ve 8 Mart 1996 tarihleri arasında gözaltına alındıktan sonra zorla kaybedilen 3’ü çocuk 8 kişi ile onların ailelere bilgi verdiği iddiasıyla Uzman Çavuş Bilal Batır’ın kaybedilmesine ilişkin 18 kişi hakkında “taammüden öldürme” suçundan açılan “Dargeçit JİTEM” davası devam ediyor.

Davanın 6’ıncı duruşmasında olayın ana faillerinden biri olarak kabul edilen ve SEGBİS aracılığıyla ilk kez ifadesi alınan dönemin İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Tire, kaybedilme olaylarının yaşandığı tarihlerde hava değişimi izninde olması nedeniyle Dargeçit’te bulunmadığını iddia etti. Davanın takipçisi olan kayıp yakınları, o dönem Tire’nin bilgisi olmadan hiçbir şeyin yapılamayacağını ifade etti.  

Kaybedilenler arasında oğlu Nedim Akyön (16) bulunan İlhan Akyön, oğlunun 22 yıl önce gözlerinin önünde nasıl alınıp götürüldüğünü hatırlatarak şunları anlattı: “Evde oturduğumuz esnada askerler gelip oğlumun saçından tutup götürdüler. Ondan sonra oğlumdan haber alamadım.” Nedim’in ağabeyi Davut Akyön ise, yıllar sonra kardeşiyle birlikte 7 kişinin kemiklerini aldıklarını belirterek ,”Kaybedilenlere ilişkin dava açtık. Dava halen devam ediyor. Failli beli olan bu davanın peşini bırakmadık, bırakmayacağız” dedi. (Mardin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Bakandan kitap açıklaması: Vatandaş katılıyorsa düşünelim

SONRAKİ HABER

İktidar yanlısı basından BirGün’e tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...