16 Aralık 2016 11:23

Skandal kitap Pamukkale Belediyesinde de çıktı

Kütahya Belediyesi’nin dağıttığı skandal ‘Evlilik ve Aile Hayatı’ kitabının bir benzerinin Pamukkale Belediyesi tarafından da dağıtıldığı ortaya çıktı

Paylaş

Kütahya Belediyesi tarafından yeni evlenen çiftlere dağıtılan içerisinde “Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur” gibi skandal ifadelerin yer aldığı “Evlilik ve Aile Hayatı” isimli kitabın benzerinin Denizli Pamukkale Belediyesi tarafından da dağıtıldığı ortaya çıktı.  

Geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurulu’nda Kütahya Belediyesi tarafından dağıtılan skandal kitabı gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Denizli Pamukkale Belediyesi’nin de “Evlilik ve Mahremiyetleri” adlı benzer içerikli kitabı dağıttığını açıkladı. 

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Hürriyet, “Evlilik ve Mahremiyetleri” kitabının orijinalini Meclis Kütüphanesinde bulduğunu kaydederek kitabın içeriğinde yer alan kimi ifadeleri paylaştı. 

‘ÇOCUKLAR 10-12 YAŞLARINDA EVLENEBİLİR’

Kitapta “Kadınlar spor sahalarına ve parklara gitmemeli”, “Sen kadını dövdükçe kadın seni daha çok sevecek, daha çok isteyecek”, “Çocuklar güneye doğru sıcak iklimlerde 10-12 yaşlarında evlendirilebilir”, “Bale şeytan ocağı, tiyatro şeytan yuvası”, “El sıkışıp tokalaşmak zinaya giden yoldur” , “Kadının saçını kesmesi, tıraş olması yasaktır”, “Kadınlar akıl ve ilim yönünden noksandır. Kadınlarla istişare edilmemeli, kadının söylediğinin tam tersi yapılmalı”, “Kürtaj çocuk katilliği, doğum kontrolü israftır”, “Nişanlı bile olsalar henüz evlenmemiş çiftlerin, beraber gezmeleri haram”, “Kadın, eşinden izinsiz sokağa çıkamaz”, “Hristiyan veya Musevi bir kadınla evlenmiş erkeğin; eşinin kilise veya Sinagoga gitmesine izin vermeme hakkı var” gibi ifadeler yer alıyor.

‘BELEDİYELERE SORUŞTURMA AÇILMALI’ 

Fatma Kaplan Hürriyet, yaptıkları araştırmalar sonucunda buna benzer kitapların başka belediyeler tarafından da dağıtıldığını tespit ettiklerini ve bu belediyeler hakkında soruşturma başlatılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

“Aksi halde; AKP kadına karşı şiddetten her bahsettiğinde bu kitabı onların önüne atacağım, çocuk evliliklerinden söz ettiklerinde kitabı onların gözlerinin içine sokacağım. Belediyenin bu kitapları yeni evli çiftlere hediye etmesi son derece açık bir irtica yöntemidir” açıklamasında bulunan Hürriyet, meclis başkanlığına kitaplara ilişkin önerge verdi.

Hürriyet, önergesinde bu kitapları toplatmak için bir işlem yapılıp yapılmadığını, yasalara aykırı ifadeler içeren bu kitapları kimin onayladığını, yazarları hakkında cezai işlem yapılıp yapılmayacağını sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beraat eden cinsel istismar sanığına yeniden ceza verildi

SONRAKİ HABER

'Dekovil nostaljik hat değil, talan projesidir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...