16 Aralık 2016 08:18

HDK: Saldırının sorumlusu “ Milli Seferberlik” ilan edenler

Halkların Demokratik Kongresi, HDP Genel Merkezine gerçekleştirilen saldırıda “ Milli Seferberlik” açıklamalarının etkisine dikkat çekti

Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi, dün gece HDP Genel Merkezine silahlı saldırıyla ilgili basın açıklaması yayınladı.Açıklamada, yapılan saldırının ilk olmadığı daha önce de HDP Genel Merkezi dahil il ve ilçelerinin basıldığı, yağmalandığı ve yakılmaya çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada “Dün gece gerçekleşen saldırının bir gün önce “Milli seferberlik” ilan edilmesinin ardından gelmesi tesadüf değildir. Türkiye'yi baştan başa terörle yöneten, terörü kışkırtan bir zihniyet HDP'yi doğrudan hedef göstermeye çalışmaktadır. HDP'ye yönelik saldırılar, eşbaşkanlarının, milletvekillerinin, binlerce parti üyesinin tutuklanması partinin tasfiye edilmesi ve başkanlık- tek adam diktatörlüğü sistemini kolayca geçirebilmek içindir.” denildi.

HDK, bu saldırılarda HDP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde elde ettiği kazanımları ve demokratik muhalefetin ortadan kaldırma hedefini taşıdığını belirtti.

‘SALDIRILARI TEŞVİK EDENLER, ÖRGÜTLEYENLER HESAP VERMELİDİR’

“Seçimlerde ‘ya başkanlık ya kaos’ diyenler başkanlık için kaos peşinde koşuyorlar. HDP'ye yönelik silahlı ve siyasi saldırılar kaosu derinleştirmekten başka bir sonuç yaratmaz. HDP'ye yönelik saldırılara ve linç operasyonlarına son verilmelidir. Yasal ve demokratik bir partiye yönelik saldırıları teşvik edenler, örgütleyenler hesap vermelidir.”

Halkların Demokratik Kongresi açıklamada, HDP'ye yönelik saldırıları lanetleyerek HDP ile dayanışma içinde olduklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye devlet televizyonu: Tahliyeler askıya alındı

SONRAKİ HABER

İHD ve TİHV: OHAL'de gözaltına alınanlar işkenceye uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...