14 Aralık 2016 23:08

Didim Demokrasi Platformu Erdal Eren’i andı

Darbeciler tarafından idam edilen Erdal Eren, Aydın Didim’de düzenlenen etkinlikle anıldı.

Paylaş

Erdal Eren, Aydın Didim’de düzenlenen etkinlikle anıldı. Didim Demokrasi Platformu'nın cemevi kültür salonunda düzenlediği etkinlikte Emek Gençliği, Cemevi Gençlik Kolu, CHP Gençlik Kolu, HDP Gençliği ve Haziran Gençliği adına konuşmalar yapıldı.

Yoğun ilgi gören etkinlikte konuşan Emek Gençliği üyesi İbrahim Norman “36 yıl oldu, ama o hep 17 yaşında. İşçi sınıfı ve partisine bağlılığıyla cuntacılara kafa tutan 17 yaşında genç olarak bizim kalbimizde, bilincimizde, mücadelemizde yaşamaya devam ediyor. Burada bir arada, omuz omuzayız. Ağır faşizm koşullarında adalet, özgürlük ve sosyalizm mücadelesi verirken yaşamını yitiren genç komünist Erdal Eren'i anıyoruz” dedi.

Erdal’ın 17 yaşında idam edildiği günlere benzer günler yaşandığını söyleyen Norman, “Bugün Erdal’ı anarken, aynı Erdal ve yoldaşları gibi kaybettiğimiz tüm canlarımız gibi onların bilinci, direnci ve kararlılığını kuşanıp, faşist karanlığa karşı omuz omuza mücadele etme sorumluluğumuz var. Erdal’ın da hedefi olana devrim ve sosyalizme mutlaka ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Erdal Eren’i Mamak cezaevinde tanıdığını belirterek söz alan Aynur Topçuoğlu ise o döneme ait tanıklıklarını anlattı. Konuşmaların ardından ‘Oğlunuz Erdal’ belgeselinin gösterimi yapıldı. (Didim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Da Vinci'nin kayıp eseri bulundu

SONRAKİ HABER

1 milyar kişinin hesap bilgileri çalındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...