14 Aralık 2016 11:43

Cinsel istismar iddiasından 35 yıl istenirken beraat etti

İzmir'de Y.G'ye 3 boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 35 yıl hapsi istenen Soner A. için beraat kararı verildi.

Paylaş

İzmir’de şuan 19 yaşında olan Y.G.'ye, 3 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu ve tehdit ettiği iddiasıyla 1.5 yıl önce tutuklanan, 35 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan 49 yaşındaki Soner A., beraat etti.

Soner A.’nın birlikte yaşadığı Sevil G.’nin kızı Y.G., Soner A.'nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve bu durumun üç yıldır sürdüğünü iddia ederek annesine anlattı. Ardından anne Sevil G., kızını da yanına alıp Adıyaman'a taşındı. Bu süreçte Soner A., Y.G.'nin Adıyaman'da okuduğu okulu bulup, çektiği fotoğrafı anne Sevil G.'ye gönderdi. Bunun üzerine Sevil G., Soner A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayetin ardından gözaltına alınan Soner A. tutuklandı, hakkında 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, 1.5 yıldır tutuklu yargılanan Soner A., ve avukatları, Y.G. ve avukatları katıldı. Duruşma savcısı, mütalaasında sanığın cezalandırılmasını talep etti.

KUR’AN’LI SAVUNMA

Sanık Soner A. ise savunmasında, “Kur'an'ın üzerine yemin ederim ben böyle bir şey yapmadım. Sevil G., bana olan borcunu ödememek için kızı Y.'yi kullanarak bana iftira attı. Yüklenen suçları işlemedim, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, 1.5 yıldır tutuklu bulunan Soner A.'nın tüm suçlardan beraatine ve tahliyesine karar verip duruşmayı bitirdi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sivas'ta 714 köy yolu ulaşıma kapandı

SONRAKİ HABER

Çekmeköy'de el bombası alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...