14 Aralık 2016 08:03

İzmir'de gençler Erdal Eren'i andı

İzmir'de 17 yaşında idam edilen Erdal Eren'i anan gençler, askeri darbelere, OHAL uygulamalarına ve KHK’lere karşı Erdal gibi direneceklerini söyledi.

Paylaş

İzmir’de, Bornova Emek Gençliği Uğur Mumcu Kültür Merkezinde 36 yıl önce 12 Eylül askeri rejimi tarafından 17 yaşında idam edilen Erdal Eren için anma düzenledi. Anmada konuşan Emek Gençliği üyesi Arda Polat, Erdal Eren'in yaşının büyütülerek idam edildiğini hatırlatarak, "Bugün Erdal'ın mücadele ettiği dönemin benzer uygulamalarını gören, aynı mücadelenin kavgasını verenler olarak, hem Erdal'ı anmak hem de gençliğe o gün idamlarla bir ders verdiğini sananlara bir cevap vermek ve yılmadığımızı göstermek için buluştuk" dedi.

'ERDAL'I ANMAK GEÇMİŞ DEĞİL GELECEK İÇİN MÜCADELE ETMEKTİR'

36 yıl önce halkın ve gençliğin taleplerini sıkıyönetimle ezmeye çalışanların, bugün de OHAL'i tek çıkış yolu olarak sunup KHK'lerle ülkeyi yönetmeye çalıştıklarını söyleyen Arda Polat, "Onlar dünden bugüne aynı şekilde yönetmeye devam ederken, bizler bu karanlığın karşısında yılmıyoruz. Geçen dönem liseler kapanırken 'karanlığa sırtımızı dönüyoruz' bildirileriyle karşılarına dikilirken, bu dönem başında proje okul olan liselerde kadro değişiklilerine olan tepkimizle çıkıyoruz karşılarına. Onlar her yolu kapatırken, bizler farklı yollar buluyoruz. Çünkü öğrendiklerimizle hayatı değiştirmenin yollarını bulmanın, geleceği için mücadele etmenin ne demek olduğunu biliyoruz. Erdal'ı anmanın geçmiş değil gelecek için mücadele etmek olduğunu biliyoruz" dedi.

Konuşmadan sonra Erdal Eren'in yaşamının ve dava sürecinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma müzik dinletisiyle son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oda TV davasında tüm sanıklara beraat talebi

SONRAKİ HABER

Halep'te tahliyelerde pürüz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...