14.12.2016 01:59

Cihatçılardan Taksim’de Halep eylemi

Hizb-Ut Tahrir üyesi bir grup cihatçı İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Rusya Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Cihatçılardan Taksim’de Halep eylemi

Cihatçı Hizb-Ut Tahrir grubu, İstanbul Galatasaray Lisesi önünden Rusya Başkonsolosluğu’na yürüyüş yaparak Halep’te Suriye ordusunun hakimiyet kazanmasını protesto etti.

Tekbirlerle yürüyen grup yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı. Grup adına Mahmut Kar tarafından okunan basın açıklamasında, “Yaklaşık altı yıldır Suriye'de yaşanan zulüm ve katliamlar, özellikle de son aylarda Halep'teki katliamlar akıl almaz boyutlara ulaştı. Tüm dünyanın gözleri önünde Müslüman kardeşlerimiz Halep'te hunharca katlediliyor” iddiasında bulundu.

Hizb-ut Tahrir, IŞİD için “IŞİD’i o topraklarda işgalci olarak gösteremezsiniz. IŞİD’in işgalci olabilmesi için küfür devleti olması lazım” açıklamalarında bulunmuştu. Cihatçı örgüt ayrıca İstanbul’da Uluslararası Hilafet Sempozyumu da düzenlemişti. (HABER MERKEZİ)

{{274076}}

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!