13 Aralık 2016 16:34

ERDEMİR’de anlaşma sağlandı

Erdemir'de çalışan 4 bin 700 işçi adına Türk Metal ile MESS arasında yapılan görüşme anlaşmayla sonuçlandı.

Paylaş

ERDEMİR’de çalışan 4 bin 700 işçi adına Türk Metal ile MESS arasında süren toplusözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 2 yıllık sözleşmeyle saat ücretlerine ilk altı ay için 2 lira 20 kuruş zam yapıldı. İkinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için ise enflasyon oranında zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. Anlaşmayı sosyal medya üzerinden duyuran Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Sözleşmemiz seyyanen 660 TL (Saat ücretine 2,20 TL) zam ile bitmiş bulunmaktadır” dedi. Türk Metal sözleşme masasına saat ücretine 3 lira zam talebiyle oturmuş, daha sonra bu rakamı 2 lira 70 kuruşa kadar çekmişti.

Türk Metal’den yapılan açıklamada sosyal haklara yıllık yüzde 13 oranında zam yapılacağı belirtilirken, sözleşmeden doğan farkların ise 30 gün sonra ödeneceğini bildirildi. Türk Metal’den yapılan açıklamada MESS in 150 TL teklif ettiği promosyon maddesinin yıllık 300 TL olarak sözleşmede yer aldığını bildirdi.

Tamamlayıcı sağlık sigortası talebinde ise MESS, Erdemir’de çalışan işçilerin Türkiye’nin her yerindeki hastanelerde yatakta tedavi edilmesinin yanı sıra Türkiye’nin her yerindeki hastanelerde ayakta tedavi edilmesi teklifini de kabul etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuzgun’un ‘Kuşları’ yuvaya döndü 

SONRAKİ HABER

Sanatın sesi hafızamızdan silinmesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...